Karadeniz'de sıcak saatler! Türk balıkçı teknesine ateş açıldı

Türk balıkçı teknesine, Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından uluslararası karasularda plastik ve gerçek mermiler kullanılarak ateş açıldı.

Türk balıkçı teknesine, Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından uluslararası karasularda plastik ve gerçek mermiler kullanılarak ateş açıldı.

Plastik ve gerçek mermi isabet eden 3 balıkçının yaralandığı olayda, kurşun isabet eden teknede hasar oluştu. Olay anı cep telefonu kameralarına yansıdı.

DHA'nın haberine göre, olay, 20 Şubat'ta Romanya'nın yaklaşık 50 mil açığında meydana geldi.

Ordu'nun Perşembe ilçesi limanından hareket eden 'Ostik Şenol' adlı 14 metrelik balıkçı teknesi, uluslararası karasularda, Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından takibe alındı.

Sahil Güvenlik ekipleri, 'dur' ihtarına uymayan balıkçı teknesine plastik ve gerçek mermiler kullanarak ateş açtı. Ateş altına alınan teknede korku ve panik yaşayan balıkçılar, telsizle yardım çağrısında bulundu.

Bir süre tekneyi takip eden ekipler, daha sonra geri çekildi. Olayda plastik mermi isabet eden kaptan Serdal Memiş ve tayfa Samet Demir ile eline mermi isabet eden İsa Memiş yaralandı. Kurşun delikleri oluşan balıkçı teknesi, 8 kişilik tayfası ile İstanbul'a döndü.

OLAY ANI KAMERADA

Romanya Sahil Güvenlik ekiplerinin Türk balıkçı teknesine ateş açtığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Tekne tayfasının panik yaşadığı o anlarda elinden vurulan bir balıkçı görüntülerde yer alıyor. Görüntülerde, bazı balıkçıların ise tekbir getirdiği görülüyor.

BALIKÇILAR, O ANLARI ANLATTI

Romanya'nın yaklaşık 50 mil açığında, ülkenin Sahil Güvenlik ekiplerince plastik ve gerçek mermilerle ateş açılan Türk balıkçı teknesinde bulunanlar, Ordu'nun Perşembe ilçesindeki limanda yaşadıklarını anlattı.

Kaptan Serdal Memiş, uluslararası kara sulardayken, kendilerine Romanya Sahil Güvenlik ekiplerinin ateş açtığını söyledi.

Memiş, "Uçaksavar mermisi, kalaşnikof mermisi ve plastik mermi ile bize ateş açtılar. Teknemizi batırmak istediler. 6 saat bize eziyet çektirdiler; ama biz yılmadık. Ben dahil 3 arkadaşımız yaralandı" diye konuştu.

Balıkçı İsa Memiş de "Tekneye mermi isabet etmesin, diye önde duruyorduk. O sırada ateş açıldı ve gerçek mermi elime isabet etti. Tekne hep kurşun dolu. Elimde şarapnel parçası kaldı" dedi.

Nurettin Memiş ise "Bizi sürekli taciz ediyorlardı; ama bu kez çok farklı oldu. Bu sefer çok farklı geldiler. Uluslararası sularda bize bunu yapma hakları yok. Bizi batırmak için uğraştılar. Biz de suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Etiketler
Karadeniz Roma Romanya