Murat Dinç: ‘Kepez’de mahalle meclisleri kuracağız’

CHP Kepez Belediye Başkanı Adayı Dr. Murat Dinç, belediye başkanı olması durumunda yönetim anlayışını anlattı.

Murat Dinç: ‘Kepez’de mahalle meclisleri kuracağız’

CHP Kepez Belediye Başkanı Adayı Dr. Murat Dinç, belediye başkanı olması durumunda yönetim anlayışını anlattı. Dinç, “Bir mahalleye hizmet yapmadan önce o mahallede kuracağımız Mahalle Meclislerine danışacağız ve Kepez’i birlikte yöneteceğiz” dedi

‘Kepez’de mahalle meclisleri kuracağız’

CHP Kepez Belediye Başkanı Adayı Dr. Murat Dinç, belediye başkanı olması durumunda yönetim anlayışını anlattı. Akdeniz Gerçek'in haberine göre Dinç, “Bir mahalleye hizmet yapmadan önce o mahallede kuracağımız Mahalle Meclislerine danışacağız ve Kepez’i birlikte yöneteceğiz” dedi.

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Doktor Murat Dinç yönetim anlayışını anlattı. Günümüzde belediyecilik anlayışının ‘Halka hizmet değil ranta hizmet’ şeklinde olduğunu belirten Dr. Murat Dinç, kendi belediyecilik anlayışı hakkında esnafa bilgi verdi.

Üretken bir belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğini vurgulayan Dinç, “Benim belediyecilik tarzım alışılmışın dışında. Ben, makam odasından çıkmayan, sadece akil insanlarla görüşen ve üstlerinden aldığı fikirlerle, talimatlarla hareket eden bir belediye başkanı olmayacağım. İstesem de olamam, yapım bu değil. Bir işi yapmadan önce gidip o işin erbabına soracağız. Bir bölgeye değişim getireceksek, gidip o bölgenin insanlarına soracağız. Örneğin Kültür Mahallesi’nde bir yenilik, bir değişiklik yapacaksak, gelip buradaki esnafa, vatandaşa sunacağız önce. Buranın esnafı, halkı istemedikten sonra bizim gelip değiştirmemiz, buradaki insanlara hizmet olmaz. Bunun için de ‘Mahalle Meclisleri’ kuracağız. Her mahalleden, mahallelinin seçmiş olduğu 20-30 kişilik gruplar her hafta toplanacak, ne değişecekse, ne yenilenecekse karar alıp getirecekler belediyeye. Bizler de uygun hale getirip vatandaşa sunacağız. Kepez’i birlikte yöneteceğiz. Ancak bu şekilde insanlara dokunabiliriz, bu şekilde gerçek hizmet verebiliriz” şeklinde konuştu.

ANTALYA’NIN GÖZ BEBEĞİ

Bu arada taksici esnafını ziyaretlerini de sürdüren Dinç, taksicilerin birçoğunun ortak problemi olan otopark ve trafik sorununa, pazarların ve parkların altlarına katlı otoparklar yaparak çözüm bulacaklarını söyledi.

Dr. Dinç, “Kepez’de trafiğin nasıl bir çile olduğunu sizler daha iyi biliyorsunuz. Geniş alanlara yayılmış, ancak kullanıma açık olmayan site kaldırımlarına otoparklar yapılabilir, parkların ve pazarların altlarına otoparklar yapılabilir, yeni imar planlarıyla daha geniş ve kullanışlı yollar yapılabilir. Ancak Kepez’de bu güne kadar hep büyük ama kullanışsız projelere yer verildi. Ufak tefek gibi görünen, vatandaşı yakından ilgilendiren sorunlar görmezden gelindi. Biz bu sorunları çözmek için buradayız. Benim, siyasi anlamda bir beklentim, daha büyük hedeflerim yok. Tek hedefim, 30 yıldır ekmeğini yediğim Kepez’i, Antalya’nın göz bebeği yapmak” diye konuştu.