Lovemarks Ödülleri 2018 sahiplerini buldu

MediaCat tarafından bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen “Lovemarks Ödülleri” Brand Week Istanbul kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Lovemarks Ödülleri 2018 sahiplerini buldu

Lovemarks Ödülleri, bu yıl yenilenen içeriği ile birlikte toplam 22 farklı kategoride sahipleriyle buluştu.

Türkiye’nin en sevilen markalarının temsilcileri ödüllerini, Ipsos Marka Sağlığı İzleme ve Sosyal Dinleme Analizleri Lideri Özlem Bulut Sönmezyalçın ve MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan’dan aldı.

Türkiye’nin Lovemark’ları Araştırması, tüketicilerin gönülden bağlı olduğu markaları raporlayan bir çalışma. Ancak burada dikkate alınan tek kriter markaya olan bağlılık değil.

Araştırmanın 2016 yılında yenilenen ve derinleştirilen metodolojisi sayesinde; marka bağlılığının yanı sıra akla ilk gelen marka olma, duygusal olarak yakınlık derecesi ve beklenti ve ihtiyaçları karşılama düzeyi de hesaba katılıyor.

MediaCat önderliğinde Ipsos tarafından gerçekleştirilen "Türkiye'nin Lovemark'ları Araştırması" bu yıl 11’inci kez gerçekleştirildi. 2016 yılında metodolojisinde gerçekleşen köklü değişiklikle birlikte kapsamı da genişleyen araştırmaya bu yıl; Sofra & Mutfak veya Züccaciye, Mücevher & Takı ve Yapı Market olmak üzere 3 yeni kategori eklendi ve toplamda 22 kategoride Türkiye’nin gönülden bağlı olduğu markalar belirlendi.

2018’İN LOVEMARK’LARI:

Beyaz Eşya: Arçelik

Otomotiv: Volkswagen

Banka: Ziraat Bankası

Çay: Çaykur

Kahve: Nescafé

Hızlı Servis Restoranı: Burger King

Bulaşık Deterjanı: Fairy

Meyve Suyu: Cappy

Su: Erikli

Havayolu Şirketi: THY

Mobilya: İstikbal

Teknoloji Market: Teknosa

Sofra & Mutfak veya Züccaciye: Karaca

Şampuan: Elidor

Çamaşır Deterjanı: OMO

Giyim-Tekstil: LC Waikiki

Yapı Market: Koçtaş

Deodorant: Rexona

Akaryakıt İstasyonu: OPET

Kredi Kartı: Bonus

Mücevher & Takı: Atasay

İç Giyim: Penti