Tunceli Belediyesi, parasız internet hizmeti başlattı: 'Bilgiye erişim temel bir hak'

Tunceli Belediyesi, yurttaşların para ödemeden faydalanabilmesi için kentin çeşitli yerlerine kablosuz internet erişim noktaları kurdu.

Tunceli Belediyesi, parasız internet hizmeti başlattı: 'Bilgiye erişim temel bir hak'

Kamuoyunda ‘Komünist Başkan’ olarak bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu’nun başında olduğu Tunceli Belediyesi, yurttaşların faydalanabilmesi için kentin çeşitli noktalarında ücretsiz olarak kablosuz internet erişim noktalarının kurulduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bilgiye erişiminin temel bir hak olduğu anlayışından yola çıkılarak, kentte ücretsiz kablosuz internet istasyonlarının kurulduğu belirtildi.

Yurttaşların yoğun olarak kullandığı yerlerin yanı sıra bazı mahallelerde de kablosuz internet istasyonlarının kurularak uzaktan eğitim gören öğrencilerin internetten faydalanmasının amaçlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Mameki Parkı ve Seyit Rıza Meydanı'na kurulumu sağlanan wi-fi, fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından Cumhuriyet, Esentepe, Yenimahalle ve Yeraltı Çarşısı üstüne de kuruldu. Devam eden fizibilite çalışmalarının ardından 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Esentepe Mahallesi’nde de ücretsiz wi-fi alanları kurulması planlanıyor.”

Tunceli Belediyesi, parasız internet hizmeti başlattı: 'Bilgiye erişim temel bir hak' - Resim : 1

Etiketler
Tunceli Inter Para