Migros işçilerinin eylemleri sürerken Beykoz Kaymakamlığı'ndan skandal karar: Patronun mahallesinde eylem yasağı

Ücretsiz izne çıkartılan ve Kod-29 ile işten atılan Migros işçileri, eylemlerini patronları Tuncay Özilhan'ın evinin önüne taşırken, Beykoz Kaymakamlığı'ndan skandal bir adım geldi.

Migros işçilerinin eylemleri sürerken Beykoz Kaymakamlığı'ndan skandal karar: Patronun mahallesinde eylem yasağı

Marketler zinciri Migros’un Kocaeli Şekerpınar’daki deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan ve Kod 29 ile işten atılan işçiler bir süredir eylemlerine devam ediyor.

Geçtiğimiz gün şirketin sahibi Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’daki evinin önünde eylem yapan DGD-Sen üyesi işçiler, polisin müdahalesine maruz kalmış ve 17 işçi gözaltına lınmıştı.

İşçiler aynı günün gecesinde serbest bırakılırken Beykoz Devlet Hastanesi önünde açıklama yaparak Tuncay Özilhan’ın villasının önünde eylemlerine devam edeceklerini belirtmişti.

BEYKOZ KAYMAKAMLIĞI'NDAN SKANDAL KARAR

Medyascope'dan Ufuk Çeri'nin haberine göre, bugün Beykoz Emniyeti’ne bağlı sendikalar masası ve asayiş büro polisleri, DGD-SEN Başkanı Murat Bostancı’yı arayarak Beykoz Kaymakamlığı’nın, Özilhan’ın villasının bulunduğu Çubuklu Mahallesi’nde 15 gün geçerli olacak şekilde gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yapılmasını yasakladığını söyledi.

''ÖZİLHAN İÇİN ÖZEL KARAR ÇIKARIYORLAR''

Medyascope‘a konuşan DGD-SEN Genel Başkanı Bostancı, “Migros depo direnişini durdurmak için tek mahallede eylem yasağı koyuyorlar. TUSİAD Yüksek İstişare Başkanı ve Migros’un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun patronu Tuncay Özilhan için özel karar çıkarıyorlar. Hani yasalar önünde eşittik? Nerede anayasanın 10. maddesi?” ifadeleri ile alınan karara tepki gösterdi.

Etiketler
Beykoz Tuncay Özilhan Migros