'Bu fotoğraf Türkiye'nin koronayla mücadele gerçeğidir!'

Barış Yarkadaş, Binali Yıldırım ve eşine koronavirüs teşhisi konulduktan sonra hastaneden uğurlanış biçimine tepki gösterdi. Yarkadaş, Sağlık Bakanlığı'na da koronavirüs vaka tablosu hakkında çağrıda bulundu.

GERÇEK GÜNDEM-Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve eşinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Ankara'da teşhis konulan hastaneden çıkarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kalabalık bir ekip kendisini uğurladı.

YARKADAŞ: NEREDE MESAFE?

Binali Yıldırım ve eşinin hastaneden uğurlanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kalabalık bir ekibin yanında olmasını eleştiren Gazeteci Barış Yarkadaş, "Bu fotoğraf Türkiye'nin koronayla mücadele gerçeğidir. Her fırsatta mesafe, maske ve temas uyarısı yapan Sağlık Bakanı bu karede olmamalıydı. Nerede mesafe?" diye sordu.

"O TABLOYU ATIK DEĞİŞTİRİN"

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programına konuk olan Barış Yarkadaş, Sağlık Bakanlığının her gün koronavirüs vaka sayılarını açıkladığı tablonun da atık değiştirilmesi çağrısında bulundu. Her gün aynı tablo ile verilen açıklanması nedeniyle vatandaşların ilgisinin giderek düştüğünü belirten Yarkadaş, "Şunun rengini değiştirerek yapın. Ayrıca gerçek sayıları da açıklayın. Her gün Twitter'da benim önüme düşen 'Test yaptırdım pozirif çıktı' diyenlerin sayısı, bakanlığın açıkladığı vaka sayısından çok daha fazla. Bu durum rehavete neden oluyor" dedi.

Etiketler
Barış Yarkadaş Ağrı Binali Yıldırım Hastane