Murat Karayalçın: İYİ Parti ve HDP'nin içinde yer alacağı bir ittifak kurulmalı

SHP eski Genel Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı CHP’li Murat Karayalçın'dan 2023 seçimlerinde kurulacak ittifaklara ilişkin çarpıcı açıklamalar.

GERÇEK GÜNDEM / SHP eski Genel Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı CHP’li Murat Karayalçın, Bizim TV’de Şaban Sevinç’e önemli açıklamalarda bulundu.

Karayalçın, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kurulacak ittifaklara ilişkin İYİ Parti ve HDP ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

MURAT KARAYALÇIN'DAN CHP'YE 'A PLANI' ÖNERİSİ

"İttifakların kurulmasından yanayım, önemsiyorum. Bana göre A Planı, en iyi ittifak; Bizim 2019'da 31 Mart'ta ve 23 Haziran'da İstanbul'da yapılan seçimlerde. Doğrudan ve dolaylı olarak kurmuş olduğumuz ittifaktır.

O partilerle biz biraraya gelebilmeliyiz. Olanaklı ise cumhurbaşkanlığı seçiminde. Olanaklı ise Millet Meclisi seçiminde, olanaklı ise her ikisinde birden ittifak yapabilmeliyiz. Bunlardan herhangi birini dışarda bırakamayız. Özellikle İYİ Parti ve HDP için söylüyorum"

MURAT KARAYALÇIN: İYİ PARTİ VE HDP'NİN İÇİNDE YER ALACAĞI BİR İTTİFAK KURULMALI

Şaban Sevinç'in "HDP konusunda biraz mahçup bir ilişki var CHP'nin" sözlerinin ardından Murat Karayalçın, "Mahçup olmayan bir şekilde söylüyorum. İYİ Parti ve HDP'nin içinde eş zamanlı olarak yer alacağı bir ittifak olmalıdır diyorum. Bu ittifak olmayacaksa, bunun B Planı yoktur. O zaman CHP seçime tek başına girecektir" dedi.

Murat Karayalçın'ın Abdullah Gül ve Muharrem İnce tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamalar ise şöyle:

Etiketler
Murat Karayalçın İYİ Parti HDP Seçim