Faik Öztrak: Kamu bankasının yönetim kurulunda Hamza Yerlikaya ne yapacak?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK gündemi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Faik Öztrak: Kamu bankasının yönetim kurulunda Hamza Yerlikaya ne yapacak?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK gündemi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Saray hükümetini devamlı uyarıyoruz. İkinci bir dalgaya yakalanmamız halinde ekonomik daralma neredeyse ikiye katlanacak.

Salgın kontrol altında diyerek milleti iyimserliğe sürükleyen kim? Bu sözleri unutup vatandaşı suçlamaya ne hakkınız var. Bilim Kurulunu değil kendi gönlünü dinlerken hiç sesiniz çıkmadı, millet kendi gönlünü dinleyince suçlu oldu.

Milletimize 5 maskeyi dağıtamayan beceriksiz kim? Saray hükümeti. İşçinin, çiftçinin salgında kaybettiği kazançları telafi etmek yerine gel sana borç verelim diyen kim? Saray hükümeti.

Bütçeden ihtiyaç sahibi ailelere şu 3 aylık eve kapanma dönemini telafi etmek için sadece bin lira verildi.

Tüm dünyada hükümetler vatandaşlarını paraya boğup gıcır gıcır çekler gönderirken bunlar milletimize iban numarası gönderdiler. Yetmedi, vatandaşın belediyelerimize yaptığı bağışlara da el koydular. Kamu kurumlarının internet sayfalarında hala iban numaraları karşılıyor. Ama saray sosyetesinin biz bize yeteriz derken neyi kastettiklerini anlamaya başlıyoruz. Önce sadece kendilerine yakın sanatçılara sanal konser verdirip gerçek para dağıttılar. Sonra da sen ben bizim oğlan arasında kamu bankalarının yönetim kurulu üyeliklerini pay ettiler. Kamu bankalarının yönetim kurulu AKP'nin arpalığı oldu.

Kamu bankasının yönetim kurulunda Hamza Yerlikaya ne yapacak? Doğruyu yanlışı nasıl gösterecek. Damadın talimatlarına nasıl itiraz edecek? Bakan yardımcısı maaşı, Cumhurbaşkanı başdanışmanı maaşı ve şeref aylığından sonra dördüncü bir maaşa Hamza Yerlikaya'nın ihtiyacı mı var? Eğer varsa da bu millet ay yıldızlı bayrağını dünya gönderlerine çektirenlerin arkasından yürür ona gerekli desteği verir.

Hamza kardeşim seni banka yönetimine atayanlara teşekkür edip affını iste. Affını iste de herkes Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği zeki, çevik ve ahlaklı sporcuyu bir defa daha görsün.

RTÜK Başkanı el insaf kardeşim. Sen hizmet etmeye mi geldin, zengin olmaya mı geldin?

Kısa Çalışma Ödeneği, zorla ücretsiz izin uygulaması işsizlik ödeneği kapsamında, kendi parası olan işsizlik fonundan, adam başına ortalama 858 lira para vermişsiniz. Ayda 858 lirayla bu insanlar evinin kirasını mı verecek yoksa faturalarını mı ödeyecek, kredi kartı borçlarını mı ödeyecek. Kendi yandaşlarına her biri 10 bin liradan az olmayan 3'er 4'er maaş. Bu hak mı hukuk mu adalet mi?

Şimdi de şapkadan istihdam kanunu çıkarıyorlar. İşçinin kıdem tazminatına göz koyuyorlar. Bu dar günde işini kaybedene işsizlik fonundan bir asgari ücret dahi vermediler. Sonra salgını kendileri için fırsata çevirip işçinin kıdem tazminatına el koymaya çalışıyorlar.

Sarayın koltukta kalmak için istismar etmediği değer, etrafında harcamadığı kimse kalmadı. Parti yöneticileri iktidarda kalmak için FETÖ terör örgütüyle işbirliği yaptıklarını itiraf ettiler. Kendiniz dışındaki tüm kurumları, partiniz dahil itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz.

Bütçeyi bitirdiniz. Milletin son gümüşlerini cumhuriyetin mirasını rehin edip kurduğunuz damat kayınpeder yönetimine oturduğunuz varlık fonuyla kuralsız denetimsiz projeler götürmeye çalışıyorsunuz. Milletimiz bu kötü huylu uru, ilk seçim sandığında atacağını herhalde görüyorsunuz. Herhalde bütün telaşınız bundan kaynaklı.

Uzunca bir süredir sarayın beslediği trollerin mafyatik yöntemlerle siyasetimizi nasıl kirlettiğini anlatıyorum. Troller itibar suikastıyla hedef göstererek saraya siyasi hamle zemini hazırlıyorlar. Şimdi bu mafyatik troll siyasi ifşa oldu. AKP'nin algı operasyonlarında kullandığı 7 bin 340 hesap Twitter tarafından kapatıldı. Tepki AKP'den değil, sarayın propaganda memurundan geldi. AKP'nin konuyla ilgili genel başkan yardımcısı da sanki partimizle ilgiliymiş gibi gösterdiği birtakım sahne mesajlar üzerinden onları kullanarak sarayın propaganda memuruna laf çakıyor. Kendi aralarındaki itişip kakışmalara bir şey diyeceğimiz yok. Ama Mahir Ünal partimizle ilgili montaj iftira görüntülerini kullanıyor. Mahir Ünal derhal partimizden özür dilemelidir.

Sarayın sosyete damadı, 18 yıldır bu ülkeyi kayınpederi yönetmemiş gibi çıkmış milli üretimden, yerlilikten bahsediyor. Bu ülkede en yerli sektörlerimizin başında tarım gelir. Hele şu pandemi sürecinde kendi kendine yeterliliğin önemini tüm dünya anladı. Bu iktidar elinde ithal hayvanı ithal samanla besledik. Bizi elin çiftçisinin çerine çöpüne muhtaç ettiler. Şu salgın döneminde bile İran'dan karpuz getirip Adanalı çiftçiyi mağdur ettiniz. Salgın günlerinde bile hayvan ithal ettiler. Brezilya'dan 10 bin büyükbaş hayvan sessiz sedasız getirildi.

SORU CEVAP

Kurultay sürecimizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Konunun hijyenle ilgili kısmı için yetkililerin görüşlerini alma safhasındayız.

Milletvekillerini millet seçsin istiyoruz. Yapılmak istenen iş darbe dönemlerinin barajlarını düşürmek yerine, seçim kanununa, siyasi partiler kanununa yeni barajlar koymak. Biraz önce söyledim, bu aslında gideceğini gören bir siyasi hareketin gidişini geciktirmek için son çabalarıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar millet gerekeni yapacaktır.

AYRINTILAR GELİYOR...

Etiketler
Erdoğan'ın tepki çeken atamaları Faik Öztrak