Hüda Kaya'nın Diyanet eleştirisi, AKP'lileri çileden çıkardı

HDP’li Hüda Kaya, Mecliste yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı’nın şikayeti üzerine başlatılan Ankara Barosu’na yönelik soruşturmaya sert tepki gösterdi.

HDP Milletvekili Kaya, Mecliste yaptığı açıklamada ”Diyanet kendi düşüncesini söylüyorsa barolarda düşüncelerini söyleme hakkına sahiptir.” diyerek Ankara Barosuna yönelik soruşturmaya tepki gösterdi.

Kaya’nın AKP'liler tarafından sık sık kesilen açıklaması şöyle:
”Diyanet işler bir Müslüman olarak beni temsil eden bir kurum değildir. Meşru değildir. Çocuklarımızın bile öğrettiği din derslerini aldırabilecek kadar güvene sahip değildir. Diyanet bizim adımıza ahkam kesemez. Diyanet kendi düşüncesini söylüyorsa barolarda düşüncelerini söyleme hakkına sahiptir. ‘Diyanet, Kuran kurslarında tecavüze uğrayan erkek çocukların hakkını savunmalı’
Meshepçi, Emevici düşünceyi İslam adına bu topluma dayatma hakkına sahip değilsiniz. Diyanet, Diyanetliğini yapacaksa, din adına konuşacaksa hırsızlık için, çocuk tecavüzleri için konuşmalı. Kuran kurslarında tecavüze uğrayan erkek çocukların hakkını savunmalı. Yolsuzlıklar için, haksız yere katledilen insanlar için konuşmalı. Kuran’da insani hakların temeli olan düşünce hakkı, özgürlük için konuşmalı. Tüm kötülükleri tek bir noktada yoğunlaştırması diyaneti meşru kılmaz”

Etiketler
Ankara Diyanet İşleri Başkanlığı HDP Soruşturma