CHP'li Aygun'dan depreme hazırlıksız okullar için çağrı

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, okullar açılmadan önce Tekirdağ'ın Saray, Çorlu, Ereğli ve Süleymanpaşa ilçelerinde depreme karşı riskli bulunan okul binalarının bakım ve onarımdan geçirilmesi çağrısını yaptı.

CHP'li Aygun'dan depreme hazırlıksız okullar için çağrı

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Eylül ayında okullar açılmadan önce Tekirdağ'ın Saray, Çorlu, Ereğli ve Süleymanpaşa ilçelerinde depreme karşı riskli bulunan okul binalarının bakım ve onarımdan geçirilmesi çağrısını yaptı.

Aygun, Tekirdağ'ın Saray, Çorlu, Ereğli ve Süleymanpaşa ilçelerinde pek çok okulun 5.8 büyüklüğünde gerçekleşen 26 Eylül 2019 İstanbul depremi sonrasında boşaltıldığını anımsatarak, “Okul dönemi yaklaşıyor. Biz yaptık olduğu mantığı yine mi devreye girecek? Bir an evvel, Saray'da ve diğer ilçelerdeki okulların bakım-onarımını yapmamız gerekiyor” dedi.

RUSYA’DAN İTHAL AYÇİÇEĞİ KABUĞU!

Aygun, konuşmasında tarımdaki yanlış politikalara da işaret etti. AKP’nin saman ithal ettiğini anımsatan Aygun, “Samanda sonra ayçiçeği kabuğu ithaline de şahit olduk. Rusya'dan ithal edilen ve tonu 670 liradan satışı yapılan ayçiçeği kabuğunun hayvanlarımıza yem olarak kullanılması, geldiğimiz acizliği ortaya koymaktadır” eleştirisini yaptı.

GEÇMİŞTE KALORİFER YAKITI İDİ!

Geçmişte pelet ayçiçeği kabuğunun kalorifer yakıtı olarak kullanıldığına işaret eden Aygun, şöyle devam etti:
“Şimdi de hayvanlarımıza yem olarak kullanılması, ülke tarımının geldiği noktayı ortaya koymaktadır. Yabancıların ürünlerinden sonra çöplerini de ithal eder duruma gelmemiz, Türk tarımının bittiğini gözler önüne sermektedir. Millîlikten, yerlilikten bahseden AK PARTİ iktidarında Türk çiftçisinin gelmiş olduğu, Türk tarımının gelmiş olduğu noktayı gözler önüne sermiştir.”

Etiketler
Tekirdağ Ağrı Milletvekili Okul