1 saatlik oylama 3 saatte bitti, CHP'lilerden açıklama geldi: Berberoğlu'na darbe yapanları düşünerek oy verdik

Meclis Genel Kurulu’nda Sayıştay'da boş bulunan 5 üyelik için gizli oylamayla seçim yapıldı. CHP’li milletvekilleri uzun süre kabinlerde kalarak oylamayı uzattı. CHP'li Özgür Özel, kabinde uzun süre durmalarının nedenini açıkladı.

1 saatlik oylama 3 saatte bitti, CHP'lilerden açıklama geldi: Berberoğlu'na darbe yapanları düşünerek oy verdik

Meclis Genel Kurulu’nda Sayıştay'da boş bulunan 5 üyelik için gizli oylamayla seçim yapıldı. CHP’li milletvekilleri uzun süre kabinlerde kalarak oylamayı uzattı. 1 saatlik oylama 3 saatte bitti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Kabine giren arkadaşlarımız Enis Berberoğlu, bu kabinde niye yok, olsaydı ne düşünürdü, nasıl karar verirdi diye düşünerek, ona darbe yapanları düşünerek oy kullanıyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkındaki kesinleşmiş yargı kararlarının Meclis’te okunmasının ardından gözaltına alınıp tutuklanmasına yönelik tartışmalar sürüyor.

1 SAATLİK OYLAMA 3 SAAT SÜRDÜ

Meclis Genel Kurulu’nda gün boyunca bu karara dönük muhalefet partilerinden tepkiler geldi, AK Parti ve MHP ise usulü işlem yapıldığına dair açıklamalar yaptı. Karara tepki gösteren CHP ayrıca İçtüzük’ten doğan hakları kullanarak çalışmaları uzatma taktiği uyguladı. Sayıştay’da boş bulunan 5 üyelik için yapılan seçimde CHP milletvekilleri oy kabinine girerek uzun süre çıkmadı. Böylece ortalama 1 saat olan oy kullanma süresi 3 saate çıktı.

ÖZEL: ARKADAŞLARIMIZ BERBEROĞLU’NU DÜŞÜNEREK OY VERİYOR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bunun gerekçesini iki nedene bağlayarak şunları söyledi:

“Sağlık Bakanımızın ‘Aman sosyal mesafeye dikkat’ diye bir tweeti vardı. Biraz önce oylama sırasında sosyal mesafe konusunda ciddi sıkıntılar vardı. CHP grubu olarak oylamayı iki hassasiyet üzerinden ele alıyoruz: Birincisi sosyal mesafeye dikkat etme. İkincisi kabine giren arkadaşlarımız geçen hafta perşembe günü bir sivil darbeyle, onu seçen seçmenlerinin iradesine darbe yapılan Enis Berberoğlu, bu kabinde niye yok, Enis Berberoğlu bu kabinde olsaydı ne düşünürdü, nasıl karar verirdi diye düşünerek Enis Berberoğlu’nu ve ona darbe yapanları düşünerek oy kullanıyor. Siz Anayasayı tanımayacaksınız, İçtüzüğü tanımayacaksınız, Anayasayı açıkça ihlal edeceksiniz, daha sonra bir hakkın suiistimalinden bahsedeceksiniz. Burada yapılan iş, geçen haftaki anayasa ihlaline toplum önünde dikkat çekmektir. AKP’nin sivil darbesine karşı eylemlerimiz de eleştirilerimiz de her gün farklı yöntemlerle devam edecektir. Gerisini siz düşünün.”

AK PARTİ: CHP’NİN YENİ MUHALEFET VİZYONU, KABİNE GİRİP ÇIKMAMAK!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise sosyal medya hesabından bu duruma tepki göstererek, “Meclis çalışmalarını engellemek için “kabine girip çıkmamak” CHP’nin yeni muhalefet yapma vizyonu! Saat 15.00’te başlayan Genel Kurul, halen gündeme geçemedi… Güler misin, ağlar mısın?” dedi.

Seçimin sonucunda Hasan Karaman, Ahmet Avşar, Murat Aygün, Mahmut Kocameşe ve Meltem Yılmaz Yönter yeni Sayıştay üyeleri olarak belirlendi. (DUVAR)

Etiketler
Milletvekili dokunulmazlık kaldırılması Özgür Özel Sayıştay Seçim