Kayyum atanan MESAM'da büyük gün yarın

MESAM’a kayyum atanmasının ardından ilk genel kurul yarın yapılacak. Yeni yönetim kurulu seçimlerinde, MESAM üyelerinin katılım oranı büyük önem taşıyor.

Kayyum atanan MESAM'da büyük gün yarın

BİRGÜN- Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) için yarın büyük gün. Arif Sağ başkanlığındaki yönetim kurulunu görevden alarak Bakanlık tarafından MESAM’a kayyum atanmasının ardından yarın ilk kez genel kurul yapılıyor. Asıl görevleri MESAM’ı 31 Mayıs’ta yapılacak olan genel kurula hazırlamak olan geçici yönetim, Arif Sağ ve ekibini asılsız iddialarla saf dışı bırakmaya çalışıyor. Coşkun Sabah yönetimindeki geçici yönetim kurulu, görevden alınan Arif Sağ başkanlığındaki eski yöneticileri ve 30 a yakın MESAM üyesini, genel kurulda seçme seçilme haklarını engelleyecek şekilde Haysiyet Kurulu’na sevk etmişti. Haysiyet Kurulu’na sevk edilen Arif Sağ ve ekibi ise yaptıkları açıklamada, “Ne olursa olsun biz genel kurula gideceğiz. İstiyorlarsa bizi içeri almasınlar ama biz yine de orada olacağız” demişti.

MESAM üyelerinin katılımlarının çok olması yeni yönetim kurulunun belirlenmesinde büyük önem taşıyacak.

Genel kurula katılma kararı

Devrimci, demokrat, yurtsever sanatçılar, yarın gerçekleşecek MESAM Olağanüstü Genel Kurulu’na kalabalık bir şekilde katılacaklarını belirtti.

Sanatçılarınlar yaptıkları yazılı açıklamada, “Bilindiği gibi son olağan genel kurul öncesi MESAM yönetimi içinde görüş ve anlayış farklılıkları gerekçesiyle kamuoyuna yansıyan kimi tartışmalar söz konusu oldu. Tartışma tarafları ve muhataplarının açıklamaları MESAM Olağan Genel Kurulu’nu, demokratik tartışma ve sonuçlanmasını engelleyen bir zemine sürükledi. MESAM’ı, olağan genel kurula götürmeyle sorumlu, seçilmiş yönetim kurulu ve kurullarına eleştirilerimizi saklı tutmakla beraber; başta MESAM icraatlarından başkan ve yönetici olması sebebiyle sorumluluğu olan Orhan Gencebay olmak üzere, siyasi iktidara yaranmak adına yapılan açıklamalar ve üslubu doğru bulmuyor, tarafların içine sürüklendiği bu eksikliği eleştiriyoruz. MESAM, olağan genel kurula giderken, MESAM yönetimi ve icraatlarının tartışılacağı, yeni yönetim ve kurullarının belirleneceği olağan süreç işlerken, kayyım müdahalesi anti demokratiktir. Siyasi iktidarın kendine muhalif gördüğü, demokratik usul ve yöntemlerle işbaşına gelemediği kurumları, kayyım gaspı ile yönetmeye çalışması, demokrasi ve kurumların özgünlüklerine saldırıdır. Bizler; devrimci, demokrat, yurtsever sanatçılar olarak 31 Mayıs’ta yapılacak olan MESAM Olağanüstü Genel Kurulu’na, yedek ve asıl üyeler olarak geniş katılım kararı aldığımızı duyururuz. Kayyum müdahalesine, MESAM’ın keyfi yönetilmesine, demokrasi ve seçim dışı yol yöntemlere karşı; başta yönetim olmak üzere, bütün kurullara aday olacağımızı belirterek, duyarlı MESAM üyelerini 31 Mayıs’ta yapılacak olan olağanüstü genel kurula davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler
Mesam Seçim