Hande Fırat 'istifa etti' demişti... AKP'li Yeneroğlu'ndan açıklama

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirileri sonrası partideki tüm görevlerinden istifa ettiğine dair yazıyı yetkililere verdiğini söyledi.

Hande Fırat 'istifa etti' demişti... AKP'li Yeneroğlu'ndan açıklama

Yeneroğlu ise Fırat'ın bu iddialarını yalanladı ve "Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımla ilgili bir güvensizliği durumunda bana doğrudan iletebileceğini ve istifamı istemesi durumunda istifamı verebileceğimi söyledim" dedi.

Fırat, "İstifayı verdi" başlığıyla yayımlanan yazısında Erdoğan'ın "Partimizin içinden arkadaşlarımızın, hele ki parti yönetiminden arkadaşlarımızın yaptığı paylaşımları anlayamıyorum. Madem böyle düşünüyorlarsa arzu eden isterse gidebilir" ifadesini hatırlattı.

Fırat Yeneroğlu'nun şu ifadeleri aynen aktardı:

"Keyfim yerinde değil, hiçbir siyasi hesap içinde değilim. Ben bugüne kadar eleştiri ve endişelerimi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hep paylaştım. Ancak toplum gün geçtikçe kutuplaşıyor. Benim gibi düşünmeyen, yaşamayan, bakmayan insanların da huzurlu olmasını istiyorum çünkü onların huzuru da benim huzurum. Ben kimse ile beraber hareket etmiyorum. Çocuklarımızın yüzüne bakabilmek istiyorum."

Yeneroğlu'ndan yalanlama

Hande Fırat'ın iddiaları ise Yeneroğlu tarafından yalanladı. Yeneroğlu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar şöyle:

"İstifa ettiğim haberi doğru değil. Hande hanım maalesef off the record bir görüşmeyi teyit bile ettirmeden, hatalı bir biçimde düşük cümlelerle vermiş.Ben kendilerine, 'kamuoyu üzerinden bir mesaja gerek olmadığını, Sn Cumhurbaşkanımızın şahsımla ilgili bir güvensizliği durumunda bana doğrudan iletebileceğini ve istifamı istemesi durumunda istifamı verebileceğimi, kendisine şimdiye kadar hiçbir zaman saygıda kusur etmediğim gibi bundan sonra da etmeyeceğimi belirttim. Bunun ötesinde tüm spekülasyonlar gerçek dışı. Ben Ak Partiliyim."

Yeneroğlu ayrıca Hande Fırat'a gönderdiği bir mesajı da paylaştı

Hande Fırat 'istifa etti' demişti... AKP'li Yeneroğlu'ndan açıklama - Resim : 2

Etiketler
Ankara Hande Fırat Hürriyet Milletvekili Hürriyet Gazetesi