Ekrem İmamoğlu'ndan 'mağdurum' diyen Binali Yıldırım'a yanıt

Ekrem İmamoğlu cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “16 milyon insan mağdurdur. Onların mağduriyetini inşallah en kısa zamanda telafi edeceğiz" dedi.

Ekrem İmamoğlu, Cuma namazını Beylikdüzü'nde bulunan Fatih Sultan Mehmet Camii'nde kıldı. İmamoğlu'na Muharrem İnce ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de eşlik etti.

Cami çıkışı İmamoğlu'na, Binali Yıldırım'ın "Asıl mağdur olan benim. 31 Mart'ta gasp edilen oyların hesabını 23 Haziran'da soracağız" açıklaması soruldu.

İmamoğlu, "Bir daha karşılaştığınızda sorun acaba kendi söylediklerine kendisi inanıyor mu diye. Ben inandığını düşünmüyorum. Neyin gaspı, hangi gerekçe? Millet görüyor zaten. Onun için bence şu an söylediklerine kendisi de inanmıyordur. Belki aday olmakla mağdur olmuş olabilir" şeklinde yanıt verdi.


"Gerçek mağduriyet 16 milyon insanın mağduriyeti" diyen İmamoğlu, " Mağduriyet edebiyatı yapanlara söyleyeyim. 16 milyon insan mağdurdur. Onların mağduriyetini inşallah en kısa zamanda telafi edeceğiz. Hiç kimse kuşku duymasın. Demokrasi adına Türkiye Cumhuriyetimizin, ülkemizin, milletimizin geleceği adına için hep birlikte omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Ben Vali beye dün çağrı yaptım. Test etmesini tavsiye ederim. Kendileri emanetçi olarak duruyorlar. Oradaki bürokrasi de hak etmeden orada duran, bir kişiye, partiye hizmet etmeyi kendine öncelik kılmış insanların olduğu doğrudur, tespitlerimiz olmuştur.

Benim kişiye göre stratejim yok, kürt vatandaşım benim kardeşim, AKP'ye oy vermiş olan vatandaşım benim kardeşim. Benim stratejim 16 milyon insan.

Partimiz bir kampanya başlattı, ilgi olduğunu görüyorum. Verdiğimiz bir seferberlik aslında. Partimiz süreci takip ediyor. Destek veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum.

SEÇİM STRATEJİSİNİ BÖYLE ANLATTI

İşimiz kolay, bizim rakibimizle işimiz yok. Bizim muhatabımız 16 milyon insanımız. Kucaklaşacağız, buluşacağız, güler yüzle, hoş sohbetle, iyi bir yönetimin İstanbul'a layık olduğunu bütün insanlara hissettireceğiz. İnsan, siyasi parti ayırt etmeksizin herkesin oyuna talip olan anlayışımızla devam edeceğiz. Benim iftar sofralarım 10 yıldır halkımızın evidir.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından öne çıkan kısımlar ise şu şekilde:

YSK seçimi iptal etmedi, kendini iptal etti. Ampulün üstüne, ortasına bastı falan bunların hepsi boş tartışmalar. Bu seçimde şaibe yoktur. Şaibe YSK'dedir.

Meseleyi CHP meselesi olarak görmeyen 82 milyon kişinin buna destek olacağını görüyorum. Mutlu bir Türkiye, kardeşçe yaşadağı Türkiye'yi kurabilmemiz için 23 Haziran'da İmamoğlu'nu açık ara farkla seçtirmemiz lazım.

Etiketler
YSK istanbul seçimleri yenileme kararı Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu