HDP'li Sezai Temelli'den 'ittifak' mesajı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: "Merkezi düzeyde yok, yerellerde ortaklaşma var"

HDP'li Sezai Temelli'den 'ittifak' mesajı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, CHP ve İyi Parti'yle ittifak yaptıklarına ilişkin iddiaları "Merkezi düzeyde ittifak yok, yerellerde ortaklaşma var" ifadesiyle değerlendirdi.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demirören Medya Grubu'nun ağzından çıkmayan sözleri gerçekmiş gibi okuyucularına sunmasıyla ilgili olarak "Fıkra gibi bir şey bu. Önce güldük. Yalan bir haber yapılmış ve düzeltme yapmıyorlar benim düzeltmemi istiyorlar. Herhalde basın tarihinde çok rastlanmış bir şey değil bu" ifadeleriyle sözlerine başlayan Temelli, "Biz bir strateji ortaya koyduk. Türkiye'de belli büyükşehirlerde aday çıkartmayacağız çünkü AKP-MHP bloğunu geriletmek istiyoruz. Demokrasi güçleri kazansın dedik. Bu bloğun karşısında kim güçlü bir adaysa seçmenlerimiz de ona oy verir dedik" sözleriyle değerlendirdi.

"Bizim İYİ Parti ile CHP ile Saadet ile bir ittifakımız söz konusu değil. Bakmayın böyle saçma sapan konuştuklarına kendileri de biliyorlar" ifadelerini kullanan Temelli, bazı yerlerde yerel güçlerin kendilerinin inisiyatif alarak liste oluşturulduğunu ancak bunun bir ittifak olmadığını söyledi.

Merkezi düzeyde bir ittifak olmadığını belirten Temelli, "Yerel seçimlerin doğasına uygun olarak böyle ortaklaşmalar başlar. Yerellere bu inisiyatifi tanıdık ama merkezi düzeyde bir ittifak yok" değerlendirmesinin yanı sıra, şunları da söyledi:

'İKİ ZIT PARTİNİN BİLE NASIL ORTAKLAŞMA YAPTIĞINI TÜRKİYE'Yİ DOLAŞAN HERKES ÇOK İYİ BİLİR'

"Ben bütün yerellere hakim değilim. Bazı yerellerde ortak liste çalışması yapılmıştır. Ama bu yereldeki demokrasi güçlerinin yapmış olduğu bir ortaklaşmadır. İki zıt partinin bile yerellerde nasıl ortaklaşma yaptığını Türkiye'yi dolaşan herkes çok iyi bilir. Buna en çok iktidar şaşırır. O kadar halktan uzaklaştılar ki."

'BU KOŞULLARDA AKP'YLE İŞBİRLİĞİ OLAMAZ'

Temelli, "Yerelde AK Parti'yle işbirliği olabilir mi?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Bu koşullarda olamaz. AK Parti 20 milyon Kürt'e kalkın defolun diyor. Bırakın böyle bir şeyi hangi Kürt AKP'ye oy verir?"

Etiketler
Hürriyet HDP Sezai Temelli