CHP listeleri özel kurye ile teslim edecek

CHP'de belediye meclis üyeliklerine aday gösterilecek isimlerin yer alacağı liste kurye ile teslim edilecek.

CHP listeleri özel kurye ile teslim edecek

CHP’de, 19 Şubat’ta seçim kurullarına teslim edilecek belediye meclisi üyeliklerine aday gösterilecek isimlerin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Aydınlık gazetesinden Zihni Erdem'in haberine göre bu amaçla, CHP ile İyi Parti arasında, işbirliği yaptıkları 23 büyükşehir ve 27 il belediyesi ile ilçelerinde aday listeleri için pazarlıklar yapılıyor. Belediye meclis üyelikleri için eğilim yoklaması yapılan seçim çevreleriyle birlikte belirlenen 21 kentte ise aday listelerinin onanması yetkisinin Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) bırakılmıştı.

CHP’nin yayınladığı bu genelge kapsamındaki ilçe ve il örgütlerince hazırlanan listelerin genel merkeze ulaştığı ve kontrol edilmek üzere genel başkan yardımcılarına dağıtıldığı öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kurmaylarından listelere dokunulmamasını istediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, partide yeni bir aday tartışması yaşanmaması için listelerin sadece “gençlik ve kadın” kriterlerine uyulup uyulmadığı noktasında kontrolünün yapılmasını istediği ifade edildi.

LİSTE ÖZEL KURYE İLE SEÇİM KURULLARINA TESLİM EDİLECEK

MYK’nın onayından sonra kesinleşecek aday listelerinin değiştirilmemesi için “özel kurye” ile ilçe seçim kurullarına teslim edileceği öğrenildi.

7 Şubat 2019 tarihinde Genel Sekreter Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek imzasıyla İlçe Seçim Kurullarına iletilmek üzere örgütlere gönderilen yazıda, “31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Partimiz adına ilçe seçim kurulunuza seçim türlerinin tümü için aday listelerini sunmak, alındı belgesi almak, her türlü eksikleri tamamlamak ve aday listelerine ilişkin itirazları sunmak dahil her türlü işlem, Merkez Yönetim Kurulumuzca yetkilendirilecek kişiler tarafından yürütülecektir. Merkez Yönetim Kurulumuzca yönlendirilmiş kişilerin isim bilgileri kurulunuza süresi dahilinde gönderilecektir. Bu kapsamda, yetkilendirilmemiş kişilerin getirecekleri adaylık çizelgeleri geçersizdir” denildi.

Hamzaçebi, genelgenin örgütlere gönderildiği aynı günün akşamı sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamayla aday belirleme sürecinde yaşanan olumsuzluklara tepki göstererek görevinden istifa etmişti.