Berat Aşıcıoğlu: Hayalim anchorwoman olabilmek

Berat Aşıcıoğlu verdiği röportajda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Berat Aşıcıoğlu: Hayalim anchorwoman olabilmek

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra çocukluk hayali olan haber spikerliği için çeşitli eğitimler alan Berat Aşıcıoğlu,şimdilerde televizyon kanallarının beğenilen sunucuları arasında yer alıyor.

Azimli çalışması ve mesleğine olan ilgisinin yanı sıra pozitif enerjisi, şıklığı ve güzelliğiyle dikkat çeken ünlü sunucu, yaptığı başarılı programlarla adından sıkça söz ettiriyor.

Sağlık alanına yönelik yaptığı programın ardından yeni dönemde gündemi ilgilendiren güncel konuları ele alan Cem Tv’de“Günün Getirdikleri” isimli programı hazırlayıp sunan ünlü Sunucu Berat Aşıcıoğlu, meslek hayatının başlangıç hikayesini, kendine dair bilinmeyenleri ve gelecek hedeflerini Klass’a anlattı.

Berat Hanım, dünden bugüne Berat Aşıcıoğlu’nu tanımak istersek alanınızda ne gibi çalışmalar yaptınız ve mesleki kariyerinize şu an ne şekilde devam ediyorsunuz?

Benim ortaokuldan beri hayalim haber spikeri olmaktı. Bu yüzden hedeflerim doğrultusunda ilk olarak iletişim fakültesine girdim. İstanbul Ticaret Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden mezun oldum. Sonrasında Başkent İletişim Akademisini bitirdim.

Diksiyon ve spikerlik eğitimi aldım. Bunun yanı sıra üniversitedeyken bizim üniversitemizin yerel bir kanalı vardı. Orada haberleri ben sunuyordum. Mezun olduktan sonra ilk önce haber muhabiri olarak TVEM’e başladım. 1 sene boyunca hem sağlık hem de siyasi alanda özel haberler hazırladım. Bunun yanında özel röportajlar yaptım.

Mesela RusselCrowe ile röportajım var. Crowe ‘Son Umut’ filminin galasına gelmişti. Orada röportaj yapma imkanım oldu. Sonrasında yaptığım sağlık haberlerim TVEM yönetimi tarafından çok beğenildiği için hafta içi her gün canlı yayınla “Sağlığın Adresi” adlı programı hazırlayıp sundum. Her gün farklı doktorları konuk ettim. Sonrasında yaşadığım evlilikle birlikte iş hayatımda bir durgunluk oldu.

Evlilik hayatım bittiğinde ise tekrardan işime ağırlık verip kariyerime devam etmeye başladım. Cem Tv’den bir teklif geldi. Burada Çevre Hastanesi’nin sponsorluğunda doktorları ağırlayarak sağlık programı yaptım. Sezon bittikten sonra Cem Tv yönetimi bana bir program teklifi sundu.

Ben de gazetecilik okuduğumu ve haber kökenli olduğum için farklı alanlarda da ismimin ilerlemesini istedim. Şu anda da hafta içi her gün canlı yayında “Günün Getirdikleri” isimli programı yapıyorum. İsminden de anlaşılacağı üzere her gün farklı konuları ele alıyorum; kültür-sanat, tarih, gazetecilik, ekonomi, hukuk gibi konuları konuşuyoruz. Gündemi ilgilendiren güncel konuları işliyoruz.

“OKUDUKLARIMI SADECE ZİHNİMDE TUTMUYORUM, BUNLARI HAYATA GEÇİRİYORUM”

Ekrana çıkan herkes eğitimli olmuyor, siz eğitimlisiniz ve sizin farkınız budur diyebilir miyiz?

Eğitimin dışında aslında ben çok azimliyimdir. Ortaokuldan beri de hayalim olan şeyi gerçekleştirmek için çok çalıştım. Sektördeki diğer isimlerden nasıl ayrılabilirim düşüncesiyle daha fazla emek harcıyorum. Burada farkın sadece eğitimle olabileceğini düşünmüyorum.

Çünkü alaylı olarak gelip de çok başarılı olmuş insanlar da var. Benim kendi farkım olarak okuduklarımı sadece zihnimde tutmuyorum bunları hayata geçiriyorum. Mesela insanların nabzını ölçüyorum, insanlar en fazla hangi konuları merak ediyorlar gibi soruları araştırıyorum.

Sosyal medyadan da gelen mesajları dikkate alarak konularımı kafamda şekillendiriyorum. Dolayısıyla bu da beni biraz farklı kılıyor diye düşünüyorum. Çünkü ne yazık ki artık diğer kanallarda böyle eğitici, öğretici programlar pek kalmadı.

“İŞİM İÇİN SAĞLIMA DİKKAT EDİYORUM”

Fiziğiniz, durusunuz ve diksiyonunuzla ekranlara yakışıyorsunuz.

Kendime çok bakıyorum, spor yapıyorum. Çünkü benim kilo takıntım var. O yüzden her şeyime çok dikkat ediyorum. Her gün sahilde düzenli olarak yürüyüş yapıyorum. Spor salonunda yürümektense oksijen almak için dışarıda yürüyorum. Sigara hayatım boyunca hiç içmedim. İşim için sağlıma dikkat ediyorum.

Berat Aşıcıoğlu’nun bundan sonraki en büyük hedefleri nelerdir?

“Günün Getirdikleri” isimli programın içeriğini ben hazırladığım için bu program konseptini çok fazla yere empoze edip taşımak istiyorum. Bu şekilde daha çok izlenilebilir olmayı hedefliyorum. İleride de inşallah belki çok uç bir hayal ama yurtdışında CNN’de BBC’de yer almak isterim. Hayalim tabi ki anchorwoman olabilmek.

Ailem de beni her zaman destekledi. Babam Mehmet Aşıcıoğlu yaptığı başarılı işlerle sektöründe tanınıyor. Ailemize ait otellerimiz ve hastanemiz var. İstanbul’da Topkapı Otel, Kuşadası’nda Sun Tur Oteli var. Mecidiyeköy’de yıllardır yer alan Çevre Hastanesi ailemize ait. Aslında çok eskiden de benim babamın gazetesi vardı. Ben farkında olmadan medyaya hep yakınmışım. Sonrasında ben farklı kulvarda,her zaman hayalim olan işi yapmak istedim ve şimdi o alanda ilerliyorum.

Peki, hayatta sizi en çok ne mutlu eder, neler mutsuz eder?

Ben çok duygusal bir insanım, çok vicdanlıyım. Beni en çok mutsuz eden şu anda toplumumuzda da yaşanan ne yazık ki toplumsal şiddet, hayvanlara yapılan zulüm, insanların birbirlerine yaptıkları kötülükler...

Bunlar beni çok etkiliyor, çok üzülüyorum. Sevindiğim şey ise ben hiçbir zaman maddiyatçı bir insan olmadım. Hayatım boyunca hep maneviyata önem verdim. Arkadaşlıklarıma, dostluklarıma, aileme çok bağlıyım. Çevremdekiler bazen mutluluğumu Polyannacılıkgibi adlandırabiliyorlar. Ama ben böyle şeylerle mutlu olabiliyorum.

Her daim şık bir kadınsınız. Peki stilinizin vazgeçilmezleri nelerdir?

Odalar dolusu kıyafetlerim en çok annemi zorluyor diyebilirim. Bu konu da benim çocukluğumdan gelen bir şey. Çok fazla süsü ve uyumluluğu severdim. Küçükken sürekli dergileri incelerdim kim ne giymiş, nereden ne almış diye bakıp özenirdim.

Ondan dolayı hep şık giyinmeye özen gösteriyorum. Aynı zamanda kova burcuyum. Zaten kova burcu ön planda olmayı sever, şıklığa ve görselliğe çok önem verir. Programımda giyim sponsoru yok ve hiçbir yardım almadan her gün kendi tarzımla severek giyiniyorum.