Turan Hançerli: Çorlu ve Ankara’daki kazanın sebepleri aynı

CHP PM Üyesi, Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Turan Hançerli'den tren kazası açıklaması.

Turan Hançerli: Çorlu ve Ankara’daki kazanın sebepleri aynı

CHP PM Üyesi, Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı ve Çorlu Tren Kazası'nın gönüllü avukatı Turan Hançerli, Ankara’da 9 vatandaşın hayatını kaybettiği tren kazası için ‘Çorlu ve Ankara’daki kazanın sebepleri birebir aynı’ dedi.

Çorlu tren faciasında yakınlarını kaybeden ailelerin gönüllü avukatlığını yapan CHP Parti Meclisi Üyesi Turan Hançerli, Ankara’da 9 vatandaşın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan yeni faciayı değerlendirdi. Artı TV canlı yayınına konuk olan Hançerli, Çorlu’daki facianın sorumlularının gizlenmesi nedeniyle Ankara’daki kazanın yaşandığını söyledi.

Artı TV ekranlarında konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Turan Hançerli, “Çorlu’da gizlenen gerçek, Ankara’da karşımıza çıktı.” diyerek faciadan sorumlu tuttuğu ‘siyasi iradeyi’ hesap vermeye çağırdı.

“HUKUK DİLİYLE İFADESİ BİLİNÇLİ TAKSİRDİR”

Çorlu tren faciasının aydınlatılması ve gerçek sorumluların cezalandırılması için çalışmalarını sürdüren avukat Hançerli, Ankara’daki kaza için “Hukuk diliyle ifadesi bilinçli taksirdir.” dedi.

Avukat Turan Hançerli’nin Ankara’daki hızlı tren faciasıyla ilgili değerlendirmeleri şöyle: “Sorumlular sadece makinistler veya görevli memurlar değil. Siyasi irade sorumluluklarını yerine getirmediği için bu faciadan sorumludur. AKP döneminde meydana gelen tren kazalarında azalma söz konusuyken, ölüm oranlarında artış görülüyor. Buradan tren kazalarının gizlendiğini anlıyoruz. Eğer bir sorunu gizlerseniz, sorun devam eder.”

ÇORLU’DA GİZLENEN GERÇEK, ANKARA’DA KARŞIMIZA ÇIKTI

Çorlu’da meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasında mağdur ailelerin gönüllü avukatlığını yapan Hançerli, Çorlu’daki facianın gerçek sorumlularının gizlendiğini söyledi. Turan Hançerli, “Çorlu’daki gerçek sorumlular yargılanmadığı için Ankara kazası gerçekleşti. Gerçek Çorlu’da gizlendi, Ankara’da karşımıza çıktı.” dedi.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan ve TCDD Müdürü İsa Apaydın’ı istifaya davet eden Hançerli, “Cezaların bilinçli taksir kapsamında değerlendirilmesi gerekir ki sorumlular gerçekten yargılansın.” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Avcılar Ankara Çorlu