Rengin Gürdeniz: '6'sında yayımlamaya niyetliydiler ama birileri servis etti'

Gözaltındaki emekli amirallerden Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz, gazeteci İpek Bozbey'e konuştu.

Rengin Gürdeniz: '6'sında yayımlamaya niyetliydiler ama birileri servis etti'

104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye imza attıkları için gözaltına alınan amirallerden Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz, gazeteci İpek Bozbey'e konuştu.

Perdenin Önü Arkası programına katılan Bozbey, Gürdeniz ile yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı:

''Cem Gürdeniz'in eşi Sayın Rengin Gürdeniz ile konuştum. Rengin hanım öncelikli olarak pandeminin bu kadar yayıldığı bir dönemde, eşinin ve arkadaşlarının sağlığından endişe ettiğini söyledi. İlk dört gün onlara bir zamanlar kumpas kuran FETÖ çetesinin elemanı olduğu şüphesiyle gözaltına alınmış insanlarla bir arada tutulmalarının psikolojilerinde etkileri korkunç olmalı dedi. İki somya yetmediği için yer yatağında yatırıldıklarını söyledi. Traş olmalarına izin verilmediğini de belirtti.

''BİRİLERİ SERVİS ETTİ''

Dün akşam Semih Çetin'in açıklamalarını izlediğini söyleyen Rengin Hanım, "Semih Çetin'in söylediklerini çok önemli bulduğumu söylemek isterim ama bunu konuşurken şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Eşim bu belgeye onay verirken çok masumane yazıldığını düşündüğü için onay verdi. Orada yapılmış bazı eklemeler komplo işareti de veriyor.

4'ünde gördüğümüz ama 6'sı tarihini taşıyan belgeyle ilgili de şunu söylüyor: "Bu demek oluyor ki, aslında 6'sında yayımlamaya niyetliydiler ama birileri servis etti..." diye konuştu.

Rengin hanımın en önemli bulduğu nokta ise imajları alınmadan bilgisayar ve telefonlara el koymaları... Bu şekilde delil karartıldığını düşünüyor. Ya içine bir şeyler ekleme yaparlarsa diye de düşünüyor.
Bakın bu insanlar daha önce bunu yaşadılar, bu endişeyi yaşamaları çok normal.
Eşinin Montrö ile ilgili düşüncelerini televizyon kanallarında ve makalelerinde zaten dile getirdiğini söylüyor.

Cuma sabahı Cem Bey, kahve içerken kendisine, "Arkadaşlar bir metin hazırlamışlar, benim de onay vermemi istiyorlar. Bana çok masumane geldi, o yüzden onay vereceğim" demiş. Rengin hanım, amiral büyükleri ve arkadaşlarını kırmamak için imzaladığını düşünüyor.

''DEJAVU YAŞIYORUZ''

Rengin hanıma korkuyor musunuz diye sordum. Biz bu süreci daha önce çok ciddi yaşadık. Tabii ki korkuyorum. Kâbus dolu bir 3.5 sene geçirdik, korkmamak mümkün mü, dejavu yaşıyoruz dedi.

Etiketler
104 emekli amiralin bildirisi Gözaltı