Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temel atma töreninde Erdoğan ve Putin'den yüz yüze görüşme temennisi

Mersin'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) üçüncü ünitesinin temel atma töreni, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in video konferans katılımıyla yapıldı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temel atma töreninde Erdoğan ve Putin'den yüz yüze görüşme temennisi

Mersin'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) üçüncü ünitesinin temel atma töreni, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in video konferans katılımıyla yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile en kısa zamanda yüz yüze görüşmek istediğini söyledi. Putin ise, “Uzun zamandır görüşmedik, en kısa zamanda görüşme dileklerimle” dedi.

Türkiye ve Rusya arasında Mayıs 2010'da imzalanan anlaşma kapsamında 3 Nisan 2018'de temeli atılan Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli bölgesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin üçüncü ünitesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rosatom Genel Müdürü Alexey Likhachev, Mersin Valisi Ali İhsan Su, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları katıldı.

Törene video konferansla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel atma törenine katılım gösteren Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’e teşekkür etti.

Etiketler
Vladimir Putin Recep Tayyip Erdoğan Rusya Mersin