Hande Fırat kulislerde konuşulanları yazdı: 'Erdoğan kabinede değişiklik yapacak'

Hande Fırat, Erdoğan’ın hem kabinede hem de parti yönetiminde bazı değişikliklere gideceğini aktardığı yazısında Avrupa Birliği ve ABD’ye iyi ilişkiler kurulmak istendiği mesajı verildiğini vurguladı.

Hande Fırat kulislerde konuşulanları yazdı: 'Erdoğan kabinede değişiklik yapacak'

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, 'Reform gündemli bahar' başlıklı bugünkü yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede ve parti yönetiminde değişiklikler yapacağını iddia etti.

Hande Fırat'ın yazısının ilgili kısmı şöyle oldu:

AK Parti’de kongre sürecinde sona geliniyor. 24 Mart günü büyük kongre yapılacak. AK Parti kulislerinde kongre sürecinde, yani önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem kabinede hem de parti yönetiminde bazı değişikliklere gideceği konuşuluyor.

Erdoğan’ın bu değişikliklerle reformlara ve ekonomiye ağırlık vererek, 2023 yılına da hazırlık yapacağı konuşuluyor.

Avrupa Birliği ve ABD’ye, onlardan gelen tüm olumsuz adımlara rağmen “kazan-kazan” formülüne dayalı, iyi ilişkiler kurulmak istendiği mesajı veriliyor.

Batı’nın Türkiye’den insan hakları ve demokrasi konusunda somut adımlar görmek istediği de biliniyor. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte İnsan Hakları Eylem Planı’nın açıklanması bekleniyor.

Etiketler
Hande Fırat Avrupa Birliği Kabine Kulis