Asiltürk'ün açıklaması kriz çıkardı: Saadet Partisi'nde ittifak çatlağı!

Saadet Partisi'nin, AKP ile yakınlaşan ilişkileri partiyi karıştırdı. Oğuzhan Asiltürk'ün son yaptığı açıklamalardan sonra partinin önemli isimlerinden Ali Aktaş "Padişahlıkla mı yönetiliyoruz" mesajıyla tepki gösterdi.

Asiltürk'ün açıklaması kriz çıkardı: Saadet Partisi'nde ittifak çatlağı!

Saadet'in perde arkasındaki genel başkanı olarak bilinen Oğuzhan Asiltürk'ün yaptığı son açıklamalar ortalığı karıştırdı.

Partinin genç isimlerinden ve son genel seçimlerde Ankara Milletvekili adayı olan Ali Aktaş "Padişahlıkla mı yönetiliyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Asiltürk'ün "Kararımı açıklarsam bölünme olur" sözlerini alıntılayan Aktaş, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Oğuzhan Asiltürk, ittifaklar konusunda "seçime bir hafta kala buna karar verilir. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur." demiş. Padişahlıkla mı yönetiliyoruz? Partinin seçilmiş kurulları var. Bir kişi karar veremez."

Saadet Partisi, tek kişinin kalbinde sakladığı görüşü açıklamak suretiyle politik kararların alındığı bir yer değildir, olmamalıdır. Saadet Partisi, krallıkla yönetilmiyor. Bir tür "Allah'ın yeryüzündeki gölgesi" gibi hareket edilerek seçilmiş kadrolara koyun muamelesi yapılamaz.

Asiltürk'ün açıklaması kriz çıkardı: Saadet Partisi'nde ittifak çatlağı! - Resim : 2

Aktaş'ın Asiltürk'tan bahsederken herhangi bir sıfat kullanmaması da dikkat çekti.

(aykırı)

Etiketler
Oğuzhan Asiltürk Saadet Partisi