Donald Trump: Dünya liderleri Erdoğan'la başa çıkmamı istediler, çünkü sadece benim sözümü dinliyor

Fox News'a konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "ABD Başkanı, birinci sınıf satranç oyuncusu Erdoğan gibi yabancı liderlerle başa çıkabilecek zihinsel kapasitede olmalı." dedi.

Donald Trump: Dünya liderleri Erdoğan'la başa çıkmamı istediler, çünkü sadece benim sözümü dinliyor

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında açıklamalarda bulundu.

Fox News'e konuşan Trump, ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde rakibi olacak Demokrat Partili Joe Biden'ın göreve uygun olmadığını savunurken bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la başa çıkacak zihinsel kapasitede olmadığı iddiasına dayandırdı.

Trump, Erdoğan'a ilişkin "Ülke liderleri beni arayıp Erdoğan ile konuşmamı istiyorlar. Çünkü Erdoğan’ın sadece benim sözümü dinlediğini söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

Trump'ın açıklamaları şöyle:

"ABD Başkanı, birinci sınıf satranç oyuncusu Erdoğan gibi yabancı liderlerle başa çıkabilecek zihinsel kapasitede olmalı.

Geçen hafta dünya liderleri benden Erdoğan'ı bir aramamı rica etti. Neden diye sordum. Dediler ki "O bir tek seni dinler, bizi dinlemiyor. Bu ABD yüzünden mi diye sordum. "Hayır. Senin yüzünden, senin kişiliğin yüzünden. Tek dinleyeceği kişi sensin. Çünkü o kişilik bir tek sende var. Onunla anlaşabiliyorsun." Ki bu doğru. Ben onunla anlaşabiliyorum. Beni dinliyor."

Etiketler
Donald Trump