Valilikten, AKP’li belediyelerin sınırları haricinde mangal yasağı

Aydın Valiliği, orman yangınlarını engellemek adına ormanlık alanların içinde mangal, semaver ve ateş yakılmasını yıl sonuna dek yasakladı.

Valilikten, AKP’li belediyelerin sınırları haricinde mangal yasağı

Aydın Valiliği son zamanlarda çıkan orman yangınlarını göz önünde bulundurarak il merkezi ve ilçelerde ‘Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonları” kurulduğunu açıkladı.

Valilik tarafından kurulan komisyon, ormanlık alanlar içinde mangal, semaver ve ateş yakılmasını yıl sonuna kadar, ormanlara yakın alanlarda ise Ekim ayı sonuna kadar yasakladı.

3 İLÇEDE SERBEST

Ateş yakmak Aydın’da AKP’li olan Buharkent, Kuyucak ve Koçarlı ilçeleri haricinde yasaklandı.

Yapılan açıklamada, “Komisyonlarımız tarafından ilçelerimizde ormanlık alanlar içerisinde mangal, semaver ve ateş yakılmasına Buharkent ilçesi Gelenbe Mesire Alan, Kuyucak ilçesi Belenova Mesire Alanı ve Koçarlı ilçesi Adnan Menderes Kent Ormanı’nda izin verilirken, bu ilçe sınırları dışındaki ormanlık alanlarda belirli mesafeye kadar ateş yakılmasına müsaade edilmeyecektir. Bu mesafe ilçe komisyonlarınca belirlenecektir. Özel işletmeler dahil olmak üzere ilçe komisyonları tarafından belirlenen mesafe ve sınırlar dışında, ormanlık alanlara yakın alanlarda mangal, semaver ve ateş yakmak 31 Ekim 2020 tarihine kadar yasaktır” denildi.

Öte yandan Aydın’daki yurttaşlar ise “Karar son günlerde çok yangın olduğu için alındı ama AKP’li belediyelerde tedbire gerek yok mu?” şeklinde tepki gösterdi.

Etiketler
Aydın Orman yangınları Yangınlar