CHP’li Susmuş: Emanet ilçe başkanı istemiyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi, kongre süreci Bayraklı ilçesinde de bütün heyecanıyla devam ediyor.

CHP’li Susmuş: Emanet ilçe başkanı istemiyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi, kongre süreci Bayraklı ilçesinde de bütün heyecanıyla devam ediyor.

Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in de hazır bulunduğu adaylık açıklamasına çok sayıda delege ve partili de katıldı. Susmuş, adaylığını açıkladığı konuşmasında delegelerin kendi hür iradesiyle seçime girmeleri gerektiğini dile getirdi. Susmuş’un açıklamasında kullandığı “Emanet ilçe başkanı istemiyoruz” sözleri ise dikkat çekti.

İşte Bayraklı İlçe Başkan Adayı Pınar Susmuş’un o açıklamaları:

“Bugün kadınların önünde örülen görünmez duvarlara rağmen biz büyük bir kararlılıkla siyasal ve sosyal yaşamın içerisinde kadın mücadelesini verebiliyorsak. Bugün sizlere ilçe başkan adayı olarak, büyük bir kararlılık ve dik duruşla adaylığımı ilan edebiliyorsam bunu Ulu Öder Atatürk’e borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. O nedenle öncelikle partimizin, Cumhuriyetimizin kurucusu, devrimlerimizin başlangıcı Ulu Önder Atatürk’ü manevi huzurunda saygıyla minnetle şükranla

İlçe Başkanlığı, ilçe yöneticiliği çok zor ve onurlu görevler, içimizde bu görevleri yapan arkadaşlarımız var. Bugün Bayraklı’da yeni bir sürecin başlangıcı içerisindeyiz, yeni bir ilçe kongresinin heyecanını yaşıyoruz ve bu süreçte bugüne kadar bu yolda emek harcayan, gecesini gündüzüne katan başta ilçe başkanım olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarıma sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugün partimize bir ilçe binası kazandıran, her geçen gün oylarımızın artması için mücadele veren arkadaşlarımın emeği her zaman yüce bir değere sahiptir. Partimizin tüzüğü gereği de emek her zaman en yüce değerdir. Emeğimizin mücadelemizin her zaman takdirini yapmak bizlere düşer. Bu nedenle bugüne kadar partimize emek vermiş, bu yolda bedeller ödemiş ve direnişin devrimciliğin mücadelesini vermiş tüm arkadaşlarıma sonsuz saygı ve şükranlarımı

Partimiz iktidara gidiyor, bugün içinde bulunduğumuz ülke koşullarında artık partimizin iktidar yolunda önüne konulacak hiçbir engel yok diye düşünüyorum. O nedenle bizim hedefimize giden yolda kendi içimizdeki kavgaları küslükleri bir yana bırakarak, parti içi kardeşliği, parti içi direnişçi ve devrimci ruhumuzu bir araya getirerek yol almak zorundayız.

Bende partimin iktidara giden yolunda her şeyden önce partisine emek vermiş bir kadın mücadeleci olarak bu göreve gururla onurla aday olduğumu sizlerin huzurunda ilen etmek istiyorum.

CHP’lilerin ruhunda dirteniş vardır. CHP’ye inanların yüreği solunda atar menfaatlerinde atmaz, günün hesaplarında hiçbir zaman olmaz. O nedenle ben hiç birimizin birilerinden hicazet almaksızın kendi özgür iradesiyle aklıyla ve vicdanıyla karar vereceğine yürekten inanıyorum. Ben ilçe başkan adayı olarak bütün delege kardeşlerimin sağ duyusuna özgür iradesine sonuna kadar güveniyorum ve ilçe başkanlığı irademi de bu örgütün özgür iradesine ve aklına emanet ediyorum.

Bizlerin artık ayrışma zamanı değil birlikte olma tek yürek tek ses olma zamanımız, bizim artık üzerimize karabasan gibi çöken AKP iktidarından kurtulma zamanımız. Örgütümüzün dinamik olması çalışkan olması başarılı olması bunun tek koşulu… Örgütün dinamik üyelere, aktif üyelere ihtiyacı var. Üye sayımızın çoğalmasından ziyade üyelerimizin birbiriyle kenetlenmeye dostluğa barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var. Dün ne olduysa unutup bundan sonra yarınlarımız için mücadele etmeye ihtiyacı var. Dolayısıyla bir emanet ilçe başkanına ihtiyacımız olmadığını düşünüyorum. Alanda, sahada koşturacak. Gecesini gündüzüne katacak, inandığı dava için gece gündüz çalışacak arkadaşlara ihtiyacımız var. Unutmayın ki hiçbir ordu başında komutanı olmadan zafere ulaşmamıştır. Ordusunun başında durmayacağını ilan eden, zaferinin başarısının yanında olmayacağını daha en başında söyleyen kişilerle başarıyı elde etmemiz mümkün

O yüzden lütfen arkadaşlar oylarımızı kullanırken delegelerimiz iradesini ortaya koyarken bu kriterleri hiçbir zaman akıllarından çıkarmasınlar.

İlk hedef olarak, örgüt içindeki kutuplaşmayı yok edecek, kardeşliği barışı birliği ve beraberliği ortaya çıkaracak, halkıyla buluşmuş insanlara güler yüz gösteren, bir sıcak çayın, içilen kahvenin getireceği oyla yürüyen bir partiye ihtiyaç var. Ortak aklı testis etmeye ihtiyaç var. Partimizin temel ilkelerini ortaya çıkarmaya ihtiyaç var.

Bu görevi bana layık gördüğünüz takdirde elimden gelen gayretimle 7 gün 24 saat örgütümün emrinde olacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum. Bu görevler emanettir. Birbirimize bayrak yarışıyla devrettiğimiz görevlerdir. O nedenle onlardan aldığımız görevleri her zaman bir adım daha öteye çıkaracağımıza söz veriyorum.”

“KADIN BİR İLÇE BAŞKANINA İHTİYACIMIZ VAR”

Susmuş, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın da kongre sürecinde ‘kadın bir ilçe başkanına ihtiyacımız var’ söylemine dikkat çekerek bu sözlerin sonuna kadar arkasında olduğunu dile getirdi. Ardından Bayraklı’daki kırgınlık ve küskünlüklerin, kutuplaşmaların bir kadın bakış açısıyla son bulacağını ifade etti.

İlçe Başkan Adayı Susmuş, konuşmalarını şu şekilde

“Biz her zaman şunu savunduk, hiçbir zaman belediye başkanının karşısında eğilen onun talimat ve emirleri karşısında eğilmiş bir ilçe başkanı istemiyoruz. Keza belediye başkanıyla kavgalı onunla küskünlük ve kırgınlık içinde olan bir ilçe başkanı da istemiyoruz. Örgütsel anlayışı benimsemiş, direnişçi, devrimci ruhunu içselleştirmiş partimizin her bireyi hiyerarşik düzende nerede olması gerektiğini bilir ve o düzene göre hareket eder. Biz o nedenle ne belediye başkanının önünde eğilen ne de belediye başkanının karşısında olan, ona muhalefet eden anlayışa sonuna kadar karşıyız. Bu anlayışın içerisinde ilçe başkanlığı yapmak istiyoruz.

Mahallelerimizde toplantılar yaparak, örgütümüzün içindeki o ölü toprağını bir kenara iterek ilerlemek istiyoruz.”

“BİR DEĞİŞİM OLACAKSA BUNU BEN SAĞLAYACAĞIM”

İlçe Başkan Adayı Pınar Susmuş’un adaylık açıklamasında konuşan Bayraklı İlçe Başkanı Cemallettin Alper de yönetimde iki dönemden fazla durulduğunda, sıradanlaşmanın başladığına ve heyecanın yitirildiğine dikkat çekerek, şu şekilde konuştu:

“Bütün genel seçimlerde ve yerel seçimlerde bir başarı hikayesi yarattık. Bizim elimizde bir sihirli değnek yok bunu sizlerle başardık, biz tek başımıza bir şey yapamayız. O yüzden partinin değişimleri her zaman olmalı bütün danışma kurumlarında, ilçe kongrelerinde konuştum önem verdim ilçe yönetimlerinde herkes iki dönemle sınırlı olması lazım… Belediye Başkanlarından, milletvekillerinden, ilçe başkanlarından ilçe yönetimine… Ben bir dönem atanarak, iki dönem de seçilerek geldim. O yüzden bir değişim olacaksa bunu ben sağlayacağım, önünü ben açacağım. O değişim olsun istiyorum ve bununla da çok mutluyum. Eğer daha uzun yönetimde kalırsanız sıradanlaşırsınız, heyecan yaratamazsınız örgüte… Bundan dolayı örgütüme değişimden yana olduğumu bir kere daha beyan ediyorum arkadaşlar.

Sayın Pınar Susmuş 2009’da Kurucu Üyelerimiz arasında yer alan bir arkadaşımız. Geldiği günden beri partide sevdiği arkadaşlarıyla birlikte partiye katkıları emekleri hep olmuştur. Hiçbir sorunumuzda yoktur. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. İnanıyorum cumartesi yapacağımız kongrede kim kazanırsa kazansın, Cumhuriyet Halk Partisi kazanacaktır. Kaybedeni olmayan bir kongre yaşayacağız. Delegasyonun görüşüne saygı duyacağız. Biz hep beraber ilçe başkanı olarak ve örgüt olarak bugüne kadar tarafsızlığımızı koruduk, korumaya da devam edeceğiz.

Parti ahlakı ve çerçevesinde cumartesi kongredeki konuşmamda orada belirleyici olacaktır. Ne yapılması gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Açıklamalarını yapan İlçe Başkanı Cemalletiin Alper, Pınar Susmuş’a şu sözleri de iletti: “Eğer seçilirseniz, bizim bir eksiğimiz olduysa onları tamamlarsınız. Biz bu kapıyı kimseye kapatmadık. Benden sonra gelecek arkadaşın işi çok zor. Benden daha fazla çalışması lazım, benden daha fazla zaman ayırması lazım, oyları yüzde 55 gibi bir yerde bıraktık bunun üstünde olması gerektiğine inanıyorum” dedi. Ayrıca Başkan Alper, kim seçilirse seçilsin gelecek kişiye karşı desteklerini de esirgemeyeceğini belirterek söz verdi.

Etiketler
Kongre Cumhuriyet Halk Partisi