Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında karar

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, terör soruşturması kapsamında tutuklandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında karar

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, terör soruşturması kapsamında tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırılan ve dün evine düzenlenen baskın sonucu gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarıldı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında jandarma tarafından adliyeye getirilen Mızraklı, "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla sorgulandı.

Savcılık sorgusunun ardından Mızraklı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Yerine kayyum atanan Mızraklı "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.

SORGU TUTANAĞI AVUKATLARA GÖSTERİLMİYOR

Selçuk Mızraklı’nın avukatları ise, “Belediye başkanlığıyla ilgili olarak bir şey sorulmamış. Bir itirafçının uyduruk beyanına dayanılarak, savcılık tarafından tutuklamaya sevk edilmiş gibi görünüyor. Yine suç icat etmeye çalışıyorlar. Hâkim tarafından sorgulanmasını bekliyoruz. Kısıtlama var, sorgu tutanağını göremiyoruz” dedi.

Mızraklı, 19 Ağustos'ta Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ile birlikte görevden alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

"Bakanlığımızca terör örgütleri ile iltisak-irtibatı olan, terör örgütlerine destek verdikleri yönünde tespit ve deliller bulunan belediye başkanları Anayasanın 127 nci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 47 nci maddesine istinaden görevden uzaklaştırılmış, yerlerine Belediye Kanununun 45 inci maddesi uyarınca belediye başkan vekilleri görevlendirilmiştir."

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında karar - Resim : 1

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında karar - Resim : 2

Etiketler
Selçuk Mızraklı Diyarbakır Soruşturma