Erdoğan'dan Merkez Bankası açıklaması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan'dan Merkez Bankası açıklaması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararıyla ilgili şunları söyledi:

Uzun zamandır yüzde 24 oranındaki faizlerin ülkemiz için oldukça yüksek olduğunu savunuyorduk. Bundan ne kadar rahatsız olduğumu uzun yıllardır söyledim. Ama bunu maalesef o dönemlerindeki Merkez Bankası başkanlarına ulaştıramadık. Ne dediysek hep oyalama taktikleriyle ilerlediler. Dün MB faizlerde 425 bazlık bir düşüşe gitti. Peki ne oldu battık mı, bittik mi? Hayır piyasalar bu durumu gayet normal karşıladı. Zira olması gereken zaten buydu. Bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar bunun kademeli şekilde devamı gerekir. Biz bu konularda nereye bakacağız? Dünyaya bakacağız.

Şimdi bugün yüksek faizle hükümetimizi devamlı sigaya çeken Bay Kemal şimdi de faizlerin bu şekilde indirilmesinden rahatsız olmuş MB Başkanının alınmasından rahatsız olunmuş. Bunun itibarı sıfırdır diye bir açıklamada bulundu. Anlamak mümkün değil. Ya biz sana sorarak mı adım atacağız ya. Yeni yönetim sisteminden rahatsız beyfendi. Yahu tek adam tek adam tek adam diye bugün nakarat yapıyor ve bu tek adam benmişim. Yahu biz tek adamlığı izden öğrendik ama biz tek adam değiliz. Ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ancak CHP eliyle yönetilir’ diyen sizsiniz.

Bu ülke güdümlü demokrasiyi CHP’den öğrenmiştir. İl başkanları valilik yapmıştır bunları da gördük. Biz tabii yolumuza devam edeceğiz ve; ‘Hava alanı yaptıkları için övünüyorlar, kaça yaptıklarını ben bilmiyorum’ ya sen o işlerden pek anlamazsın sen yalana devam et. Bunları benim halkım biliyor.

Bay Kemal Türkiye’de yüzde 63 faizle hükümeti devralan biziz. Onu yüzde 4’e düşüren de biziz. Enflasyon yüzde 30’du, onu yüzde 7’ye düşüren biziz. Ama senin de katıldığın Gezi olaylarıyla, Soros’un da başı çektiği ülkemizi karıştırmak isteyenlerin de katıldığı o olayla çift haneli rakama yeniden çıktık. Siz bu ülkeye adeta miksersiniz. Ülkenin hayrına hiçbir şeyiniz yok. Öyle bir niyetiniz de yok. Türkiye aynı kararlılıkla ilerlemeyi sürdürecektir. Faizin de enflasyonun da nasıl düştüğünü izlemeye devam edeceğiz. Girişimcimin yatırım gücünün nasıl arttığını, piyasalardaki hareketlenmenin nasıl olacağını göreceksiniz.

Yılın ikinci yarısında tek haneli rakamları göreceğimizi işaret ediyor. Bay Kemal Türkiye Cumhuriyetinin emir alır hale geldiğini söylüyor. Nerede? Tek adam rejiminde. Türkiye Cumhuriyeti asla ve kata emir almamıştır. O sizin cibiliyetinizde var. Biz bugüne kadar kimseden emir almadık.

Etiketler
Merkez Bankası Recep Tayyip Erdoğan