İstanbul seçimi için kritik liste! Partilerle paylaşılacak

YSK, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimlerine ilişkin esasları yeniledi. YSK tartışma yaratan listeleri de paylaşacak.

İstanbul seçimi için kritik liste! Partilerle paylaşılacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili usul ve esasları açıkladı.

Yeniden aday tespitinin yapılmayacağı belirtilen açıklamada tartışma yaratan sandık başkanlarına ilişkin bilgiler de yer aldı. Belirlenen sandık kurulu başkan ve üyelerinin listesi, seçime katılacakları ilan olunan siyasi partilere talepleri halinde verilecek.

SANDIK BAŞKANLARI KAMU GÖREVLİLERİNDEN SEÇİLECEK

-Seçimlerde görevlendirilecek sandık kurulu başkanlarının, 298 sayılı Kanunun 22'nci maddesine göre kamu görevlilerinden belirlenmesi zorunlu olduğundan; 298 sayılı Kanunun 26'ncı maddesinde belirtilenler hariç olmak üzere mutlaka mülki amirce gönderilen listedeki kamu görevlileri arasından belirlenecek.

-Seçimlerde görevlendirilecek bir asıl bir yedek sandık kurulu üyesi de, 298 sayılı Kanunun 23'üncü maddesinin değişik 6'ncı fıkrasına göre öncelikle kamu görevlilerinden belirlenmesi zorunlu olduğundan; 298 sayılı Kanunun 26'ncı maddesinde belirtilenler hariç olmak üzere mülki amirce gönderilen listedeki kamu görevlileri arasından belirlenecek. Bu usule göre belirlenenlerden mazereti uygun görülen olduğu takdirde, yerlerine yine mülki amirce gönderilen listedeki kamu görevlileri arasından görevlendirme yapılacak.

Bu şekilde belirlenen sandık kurulu başkan ve üyelerinin listesi, seçime katılacakları ilan olunan siyasi partilere talepleri halinde verilecek.

Etiketler
YSK istanbul seçimleri yenileme kararı Seçim YSK