'Meclis yapmazsa taksicinin sabrı taşar'

İnternet üzerinden taksi hizmeti veren UBER'e dava açan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, 200'e yakın üyesiyle İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

'Meclis yapmazsa taksicinin sabrı taşar'

Onlarca taksici adliye önünde araçlarının kornalarına basarak protesto gösterisinde bulundu.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, UBER'e karşı açtığı dava öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yaptı. Eyleme CHP Milletvekili Gürsel Tekin de destek verdi.

Ellerinde pankart ve bayraklarla adliye önünde bir araya gelen taksiciler UBER'in Türkiye'den çıkmasını istedi. 18 bin taksicinin bu işten ekmek kazandığını dile getiren taksiciler, son zamanlarda çıkan UBER'e yönelik saldırıların ise kendileri tarafından gerçekleşmediğini, bu işin bir algı operasyonu olduğunu ileri sürdü. Öte yandan eyleme destek vermek için çok sayıda taksi de adliye önüne geldi. Burada korna çalan taksiciler UBER'i perotesto etti.

DAVA ERTELENDİ

Takcilerin, UBER’e karşı açtığı davada, UBER sistemine erişimin engellenmesi, tedbir kararı verilmesi için mahkemeye dilekçe sunuldu. UBER, taksicilerin iddialarına karşı açıklamalarda bulunmak için süre istedi. Mahkeme, UBER’e 2 hafta süre verilmesine ve duruşmanın 4 Haziran’a ertelenmesine karar verdi.

AVRUPA’DAKİ TAKSİCİLER GİBİ SAĞI SOLU YAKIP YIKMAK İSTEMİYORUZ

Ertelenen davada gelişmelerin lehlerine işlediğini söyleyen Aksu, bu olayın mecliste de takipçisi olduklarını dile getirdi. 10 Mayıs’ta İstanbul Taksiciler Odası’nın açtığı bir dava daha olduğunu o davayı da takip edeceklerini belirten Aksu, “Ama şunu görmeden bu olayların halledilmesini istiyoruz. Avrupa ülkelerinde taksicilerin eylem yapıp sağı solu yakıp yıktığı gibi biz de burada böyle bir eylem yapmak istemiyoruz. Eğer meclisimiz bu konuda gerekli çalışmayı yapmazsa eğer adalet farklı bir karar verirse taksici esnafının sabrı taşar taksici esnafı ekmeği için emeği için her şeyi yapar. Namus ne kadar önemliyse ekmeğimiz de o kadar önemlidir” diye konuştu.

UBER ARAÇLARINA PET ŞİŞE

UBER protestosu içeren dövizler taşıyan taksicilere, yoldan geçen taksi sürücüleri de araçlarını durdurup konvoy oluşturarak destek verdi. Bazı taksiciler ise UBER aracı olduğunu tahmin ettikleri bazı minibüslere pet şişe atarak tepki gösterdi. Protestocu taksicilere meslektaşları engel olmaya çalıştı.

Etiketler
Saray Uber