Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Kanal İstanbul'u yapacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, emekli amirallerin Kanal İstanbul projesini hedef aldığını öne sürerek "Kanal İstanbul'u yapacağız! Şimdi her zamankinden daha çok inanıyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Kanal İstanbul'u yapacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 104 emekli amiralin yayınladığı "Montrö bildirisi'ni" hükümetin yapmayı planladığı "Kanal İstanbul" projesine yönelik bir tehdit olarak nitelendirdi. Kurum, sosyal medya hesabından paylaştığı "Kanal İstanbul'u yapacağız! Şimdi her zamankinden daha çok inanıyoruz" başlıklı açıklama özetle şöyle:

"Dün gece itibarıyla, Cumhurbaşkanımızın 'inadına yapacağız!' derken tam olarak neyi, nereleri, hangi mihrakları, kimleri kastettiği ayan beyan ortaya çıkmıştır. Bu sözde emekli amirallerin yelkenlerini kimin rüzgârıyla şişirdiklerini milletimiz çok iyi bilmektedir. Ve milletimiz her fırsatta onlara; 'Hükûmetlere istikamet verdiğiniz o deniz bitti!' demiştir.

Bugün 'Ya Kanal Ya İstanbul' diyenlere ÇED Raporu’nu okumadan televizyonlarda ahkâm kesenlerle, Gezi sürecinde hadsizce hükümetimizden tüm dev projelerin durdurulmasını isteyenler; Türkiye’nin tüm projelerine itiraz eden takozcu odalar ve birliklerle; bu ülkedeki her hayra fren olmaya çalışan kör ve sağır muhalefet anlayışı, bundan 1 yıl önce Kanal İstanbul’a dair millet iradesini yok sayan açıklamalarıyla ortaya çıkan 126 emekli büyükelçinin sözleriyle; dün gece yarısı, Kanal İstanbul’u bahane edip, zihinlerdeki antidemokratik kalıntıları izhar eden darbeci bildiriye imza atan 103 emekli amiralin kullandığı ifadeler ne kadar da birbirlerine benzemektedir.

Bunlar; aynı gönyeyle çizilmiş, aynı tezgahtan geçirilmiş, aynı merkezden sufle almış, aynı fabrikadan çıkmış, yıllar yılı millet iradesine kast eden vesayetçi odakların son kalıntılarıdır, son sözleridir.

Biz dün olduğu gibi bugün de; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkemizin ve milletimizin hayrına gördüğümüz projeleri bir bir esere dönüştürmeye devam edeceğiz.

Siz bir söyleyeceksiniz, biz bin yapmaya devam edeceğiz. Siz olmaz diyeceksiniz, biz nasıl olduğunu eser üreterek ortaya koymaya devam edeceğiz. Olmaz dediğiniz nice projelerimiz gibi Kanal İstanbul’u da milletimize armağan edeceğiz."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Kanal İstanbul'u yapacağız - Resim : 1

Etiketler
104 emekli amiralin bildirisi Kanal İstanbul Murat Kurum