CHP'li Ramis Topal: Yandaş şirketlerin kirasını silenler, esnafın kirasını çok görüyor

CHP'li Ramis Topal, 31 Mart 2021 tarihinde kısa çalışma ödeneği uygulamasının sona erdirilmesine tepki gösterdi. Topal açıklamasında esnafın yaşadığı sıkıntıları vurguladı.

CHP'li Ramis Topal: Yandaş şirketlerin kirasını silenler, esnafın kirasını çok görüyor

24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal yaptığı açıklamada Devletin Esnaf Üzerinde Uyguladığı Politikaları Elleştirdi esnafın yaşadığı sorunları anlattı.

Gazete Kritik'in haberine göre; CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: ‘’ Kısa çalışma ödeneği 31 Mart 2021 de son buldu. Pandemi nedeniyle iş kaybı yaşayan birçok esnafın yanında çalışan elemanını işten çıkarmasını engellemek için çıkarılmıştı bu kanun. Kısa çalışma ödeneği az da olsa esnafa nefes aldırıyordu. Şimdi daha zor ve sıkıntılı günler bekliyor esnafı.

Esnafın önündeki yol ayrımı, ya çalışanını ücretsiz izine gönderecek ya da işten çıkaracak.

Peki sonrasında ne olacak?

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan işçi sayısı 1 milyon 300 bin kişinin tamamının işsiz kalması anlamına geliyor. Eminim TÜİK onu da bir şekilde görmezden gelip işsizlik oranını düşürecektir. Ama unuttukları bir şey var güneş balçıkla sıvanmaz. Sizin rakamlarla gizlediğiniz işsizliği ve yoksulluğu halk yaşıyor ve görüyor.

Esnafa üç kuruşluk desteği çok gören iktidar, kendi kadrolarına 34 bin liralık ikinci maaşı az görüp üstüne 24 bin liralık huzur hakkı da veriyor.

İnsanımız yoksullukla mücadele ederken, çocuğuna iş bulamazken birileri devran sürüyor.

Yandaş şirketlerin 2 yıllık kirasını silenler, esnafın iki günlük kirasını çok görüyor.

Babalar gibi satarız diyerek 20 yıllığına sattığınız Sabiha Gökçen havalimanını alan Malezyalı şirket kiracılarını icraya vermekle tehdit ediyor, parti içinden cılız bir ses ‘yabancı sermayenin tek derdi kendi çıkarıdır’ diyor.

Atı alan Üsküdar’ı geçti günaydın beyler...

Katarlılar için yapmayı planladığınız kanal İstanbul, yine zengin Arap turistler için yaylalara ve sit alanlarına turizm amaçlı lüks çadır kurulması için verdiğiniz çabayı halkın kursağına bir lokma ekmek koymak için verseniz...

Üç kuruş için yeni rant kapıları açmak yerine israfı önleyin. Unutmayın... Bu devran böyle gitmez, gitmeyecekte.’’ İfadelerin Kullandı

Etiketler
Uygulama