'Wushu' haberi nedeniyle BirGün’e ceza

Basın İlan Kurumu (BİK), BirGün’e yine resmi reklam ve ilan kesme cezası verdi.

'Wushu' haberi nedeniyle BirGün’e ceza

Basın İlan Kurumu (BİK), BirGün’e yine resmi reklam ve ilan kesme cezası verdi. ‘Wushu Federasyonu'nun sorumlusu Velioğlu, Hizbullah'tan hapis yatmış: Gericiliğin spor yapılanması’ başlıklı haber nedeniyle BirGün’ün resmi reklam ve ilanları 2 gün kesilecek. Wushu Federasyonu Asbaşkanı Rıdvan Duran aynı zamanda BİK Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

Üst üste ortaya çıkan skandallar nedeniyle gündemden düşmeyen Wushu Federasyonu’nun Doğu ve Güneydoğu Genel Koordinatörü ve Üst İstişare Kurulu Üyesi Abdülaziz Velioğlu’nun, Hizbullah’tan hapis yattığı ortaya çıktığına yönelik 17 Ocak’ta BirGün’de yayımlanan haber, BİK’e şikâyet edildi.

BİK TARAFSIZ DEĞİL

BirGün’ün avukatlarının şikâyete ilişkin yaptığı savunmada ise haberin gerçek olduğuna ve basın özgürlüğü sınırları içerisinde kaldığına dikkat çekildi. Ayrıca savunmada, BİK’in yargısal yetki kullandığına ve bu durumun da tarafsızlık ilkesinin açık bir ihlali olduğuna vurgu yapıldı.

BİK’in resmi ilan ve reklam kesme cezasına yönelik kararında ise haber nedeniyle Federasyon Başkanı Akyüz’ün ‘Hizbullah ve terör örgütleriyle ilgisi varmış gibi sonuca varılmasına yol açtığı ileri sürüldü.

BİK, BirGün’ün resmi ilan ve reklamlarının 2 gün süreyle kesilmesine karar verirken internet sitesinin yararlandığı ek göstergeleri de kesti.

Etiketler
Birgün Basın İlan Kurumu