Güney Afrika Cumhuriyeti, gıda krizi ile karşı karşıya

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 12 milyon kişinin gıda kriziyle karşı karşıya olduğu duyuruldu.

Güney Afrika Cumhuriyeti, gıda krizi ile karşı karşıya

Afrika'nın en büyük ekonomisine sahip ülkelerden biri olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 12 milyon kişinin gıda kriziyle karşı karşıya olduğu duyuruldu.

Ülkede salgın ile birlikte birçok kişinin işini kaybettiği ve gıda fiyatlarının da yüzde 30 oranında arttığı ifade edildi.

''12 milyon kişi gıda sorunuyla karşı karşıya''

Avrupa Birliği, Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Birimi (ECHO) tarafından yapılan açıklamada, gıda sorununu işsizlik, kuraklık ve koronavirüs pandemisinin tetiklediği belirtildi.

Açıklamada, "Ülke nüfusunun yüzde 20'sini oluşturan yaklaşık 12 milyon kişi, Eylül 2020'den beri gıda sorunuyla karşı karşıya" ifadeleri kullanıldı.

Durumun gittikçe kötüleştiğine dikkat çekilen açıklamada, 60 milyona yakın nüfusuyla ülke nüfusunun yüzde 20'sinin gıda sorunu yaşadığı belirtildi.

Açıklamada, salgın sürecinde birçok kişinin işini kaybettiği ve gıda fiyatlarının da yüzde 30 oranında arttığına dikkat çekildi.

En fazla vakanın tespit edildiği Afrika ülkesi

1.5 milyondan fazla koronavirüs vakasının tespit edildiği Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 50 binden fazla kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Afrika'da en fazla koronavirüs vakası Güney Afrika Cumhuriyeti'nde tespit edildi.

Etiketler
Güney Afrika