CHP'li vekilden Meclis’te ‘önerge ağacı’

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, bakanların yanıtlaması istemiyle verilen 15 bin soru önergesinden 6 bininin cevapsız bırakılmasına tepki olarak Meclis bahçesindeki ağaca önergelerini astı.

CHP'li vekilden Meclis’te ‘önerge ağacı’

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi TBMM'yi işlevsiz hale getirirken milletvekillerinin soru önergeleri yanıtsız kaldı. Milletvekilleri, denetim görevi kapsamında geçtiğimiz yıl bakanların yanıtlaması istemiyle yaklaşık 15 bin soru önergesi verdi. Bunların 6 bini bakanlar tarafından yanıtsız bırakılırken soruları en çok yanıtsız bırakan iki bakanlık Adalet ve Sağlık Bakanlıkları oldu.

Birgün'ün haberine göre; Duruma tepki gösteren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, yanıtsız kalan soru önergelerini Meclis bahçesinde bulunan ağaca astı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya pandemi sürecinde 128 soru yönelttiğini ancak sadece birine yanıt alabildiğini belirten Adıgüzel, “Belki bu şekilde görür diye Meclis’in bahçesinde; Genel Kurul ve AKP Grubu önündeki bu ağaca asıyorum.

Bu ağaç bir adak ağacı değil, önerge ağacı da değil. Arkamda gördüğünüz bina Türkiye Büyük Millet Meclisi” diye konuştu. Adıgüzel, “Sağlık Bakanı bizim sorularımıza cevap verecek. Sayın Erdoğan da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorularına cevap verecek demokrasilerde böyledir” dedi.

Adıgüzel, Sağlık Bakanlığı’na sorduğu sorulardan sadece SMA ile ilgili bir yanıt geldiğini, onun da olumsuz sonuçlandığını belirtti. Adıgüzel, “Bu önergeleri resmi yollardan gönderdik, görmedi.

Belki bu şekilde görür diye Meclis’in bahçesinde Genel Kurul ve AKP Grubu önündeki bu ağaca asıyorum. Demokrasi bir hesap verme denetleme sistemidir. Biz görevimizi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel