Gara şehidi polis Vedat Kaya'nın babası: Bunlara prim yok

IRAK'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen 13 kişiden polis memuru Vedat Kaya'nın babası Şeyhmus Kaya, "Bunlara prim yok. Çocuklarınıza sahip çıkın. Oğlum şerefiyle şehit oldu" dedi.

Gara şehidi polis Vedat Kaya'nın babası: Bunlara prim yok

Terör örgütü PKK tarafından daha önce çeşitli tarihlerde kaçırılıp, alıkonulan ve Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde teröristlerce şehit edilen 13 kişiden Mardinli polis memuru Vedat Kaya'nın babaevindeki acı dinmiyor.

Daha önce Derik ilçesinde yaşadıklarını söyleyen şehit Kaya'nın babası Şeyhmus Kaya, oğlunun 2015'te Lice ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılmasından sonra gösterdiği tepkiler yüzünden HDP ve PKK yandaşlarının birkaç kez evlerine saldırdığını ve çocukları için göç ettiğini söyledi.

'ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN'

Oğlunun şerefiyle şehit olduğunu vurgulayan Şeyhmus Kaya, "Artık elinizi vicdanınıza koyun. Bırakın şu örgütü. Elinizi vicdanınıza koyun, çocuklarınız artık dağa katılmasın. Çocuklarınıza sahip çıkın. Devlet geniştir, zengindir. Sen bir simit satarsın, evini geçindirebilirsin. Örgütten ne fayda gördünüz şimdiye kadar? Bak ben 20 sene bu çocuğu okuttum. Biz fakiriz ama şerefli bir insanız. Oğlum şerefiyle şehit oldu. Bunlara prim yok. Ben daha evvel Derik'teydim, bunlara prim vermedim. Birkaç sefer evime saldırdılar. Her şeyi yaptılar bana" dedi.

EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELER, ÇİFTİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Kaya, "Şeyhmus amcamla birlikte 1,5 sene bir sofrada yemek yedik. Ayrımız, gayrımız yok. Benim babamdır. Onun şehidi benim kardeşimdir. Benim şehidimdir. Kahrolsun PKK. Zaten HDP, PKK birdir. Kızım Ağrı Anadolu Lisesi'ni okuyordu. Bana haber verdiler, koştum gittim, kızım yok. Kızım PKK, HDP tarafından kaçırıldı. Diyarbakır'da HDP il binası önünde Şeyhmus amca ile beraber eylem yaptık. Kızımı bekledim. Hala da kızımı bekliyorum" dedi. (DHA)

Etiketler
Memur Irak PKK Polis