Vatandaştan AKP'ye anayasa tepkisi: Önce karnımızı doyursunlar!

Bir sokak röportajında muhabirin 'Yeni Anayasa' sorusunu sorduğu vatandaş, "Şimdiye kadar doğru düzgün bir anayasa yapılmadı, bu saatten sonra da yapılmasın. Yani hepimiz aç, perişanız" dedi.

Hayat pahalılığının arttığı pandemi süreciyle beraber zam rekoru kıran gıda ürünlerine vatandaşların tepkisi giderek büyüyor.

AKP ve MHP'nin ortak olduğu Cumhur İttifakı'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 'Yeni Anayasa' çıkışı gündem olmuştu. Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalı vatandaşın 'Yeni Anayasa' tepkisini ölçmek için vatandaşlarla röportaj yaptı.

Sokak röportajında konuşan bir kadın, muhabirin yeni anayasa sorusuna ekonomik pahalılığı örnek göstererek isyan etti.

İsyan eden vatandaş: "Şimdiye kadar doğru düzgün bir anayasa yapılmadı, bu saatten sonra da yapılmasın. Yani hepimiz aç, perişan. Bir emekli maaşına bakıyoruz. Bir kilo et alamıyoruz ama derdimiz anayasa.

Önce bizim karnımızı doyursunlar çoluk çocuğumuza iş versinler ondan sonra ne istiyorlarsa yapsınlar. Bir kilo peynir alamıyoruz. Boş işlerle uğraşacağına halkın karnını doyursun" dedi.

Muhabirin Ay'a da gidiyoruz sorusuna ise, "Zaten gitmişiz, üssümüzde kurulu biz her şeyi hallettik. Milyar milyar dolar vereceğiz füzeleri göndereceğiz.

Bir maske veremediler bize uzaya mı gideceğiz? Yazık bu gençlere. Bizi perişan etmesinler" şeklince cevap verdi.

Etiketler
Ordu