Kadıköy'de Yaz Spor Okulu'na çocuklardan yoğun ilgi

Kadıköy Belediyesi’nin dolu dolu bir programla Kadıköylü çocuklara sunduğu Yaz Spor Okulu’na çocuklardan ilgi yoğun.

Kadıköy'de Yaz Spor Okulu'na çocuklardan yoğun ilgi

20 Haziran’da kapılarını açan Yaz Spor Okulu’na çocukların ilgisi yoğun oldu. Programdan bin 783 çocuk yararlanıyor. Lisanslı eğitmenler tarafından uygulanan programda çocuklar spor yapma imkanına kavuşuyor ve yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirerek yeteneklerini keşfediyor.

6 MERKEZDE 11 BRANŞ

Bu yıl programını daha da genişleterek futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, zumba kids, jimnastik, satranç, masa tenisi, eğitsel oyunlar ve geleneksel çocuk oyunları ile 11 branşta eğitim veren Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü bu eğitimleri Koşuyolu Parkı Spor Merkezi, Kalamış Spor Merkezi, Acıbadem Spor Merkezi, Yeşil Çeşme Spor Merkezi, Göztepe Spor Merkezi ve Caferağa Spor Salonu’nun bulunduğu 6 merkezde gerçekleştiriyor.

17 Ağustos’a kadar sürecek programda sadece Koşuyolu ve Kalamış Spor Merkezleri’nde eğitim iki dönem şeklinde kurgulandı. Bu iki merkezde ilk dönem 13 Temmuz’da son bulacakken ikinci dönem ise 23 Temmuz’da başlayacak.

Lisanslı eğitmenler gözetiminde uygulanan Yaz Spor Okulu’ndan yararlanan çocuklar buralarda aktivitelere katılıyor, yeni arkadaşlıklar ediniyor ve spora farkındalık geliştiriyor.Çocuklarının spor, eğlence ve dostluk üçgeninde yaz tatillerini dolu dolu geçirdiklerini belirten ebeveynler gerek eğitimin kalitesinden gerekse sağlanan imkanlardan memnun olduklarını ifade ediyor.

“SAĞLIKLI İNSAN SAĞLIKLI DÜŞÜNÜR”

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, öğrencilerin erken yaşta sporla tanışmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, “Çocuklar bu ülkenin geleceği, umudu. Onların iyi eğitim alması, sağlıklı büyümesi için çalışmak zorundayız. Sağlıklı insan sağlıklı düşünür. Kadıköy Belediyesi olarak çocuk ve gençlere yönelik çalışmalara büyük önem veriyoruz. Onların hem spor yapmasını hem sanat eğitimi almasını destekliyoruz. Çocuk sanat merkezimiz, yaz spor okullarımız, yaz tiyatro festivalimiz, etüt merkezlerimiz ile her alanda yanlarında olmaya destek vermeye çalışıyoruz. Onların bu faaliyetlerden faydalandıklarını ve mutlu olduklarını görmek çok güzel.” dedi.

PLAJ VOLEYBOLU YAZ OKULU BAŞLADI

Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün her yıl olduğu gibi bu yaz da hazırladığı Yaz Okulu programından bir tanesi de Plaj Voleybolu. Usta voleybol antrenörü Vefa Şimşek’in eğitim verdiği ve 12 – 15 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen Plaj Voleybolu Yaz Okulu 17 Ağustos’a kadar devam edecek. Hafta içi her gün 08:00 – 10:30 saatleri arasında yapılan dersler Kalamış Gençlik Merkezi’nde bulunan kum sahada gerçekleşiyor.

Etiketler
Kadıköy Kadıköy Belediyesi Okul