Tunç Soyer İzmir halkına seslendi: Aşı için her türlü desteği vermeye hazırız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs aşısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Soyer, İzmir'in aşı sürecine hazır olduğu bilgisini paylaşırken, kendisinin de aşıyı yaptıracağını söyledi.

Tunç Soyer İzmir halkına seslendi: Aşı için her türlü desteği vermeye hazırız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olacağını bildirildi. Soyer, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinin yükünü azaltmak için aşı organizasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlık Bakanlığına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Soyer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Değerli İzmirliler. Bilim insanları, Covid-19’un önlenmesinde en akılcı ve etkin yaklaşımın 'güvenli' ve 'etkinliği' kanıtlanmış aşı olduğunda birleşiyor. İzmir'de küresel salgın başlar başlamaz kurduğumuz Bilim Kurulumuz da bu görüşte. Ben de bilimin ışığını izleyeceğim.

Sıram geldiğinde Covid-19 aşımı yaptıracağım. Hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezlerinin artan yükünü azaltmak için aşı organizasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlık Bakanlığımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Spor salonlarımız, buz pisti, Fuar İzmir’in yanı sıra halkımızın kolay ulaşacağı meydanlara aşı modülleri kurup, gezici aşı ekipleri oluşturabiliriz.

Fotoğrafta yurt dışı örneğini göndüğünüz aşı merkezleri için Büyükşehir Belediyemiz tüm kurumsal kapasitesi ile göreve hazırdır. Bu mücadeleyi de güç birliğiyle kazanacağız."

Etiketler
İzmir Tunç Soyer