Beylikdüzü'nde olta balıkçıları kıyasıya yarıştı

Beylikdüzü Belediyesi’nin Gürpınar Sahili’nde bu yıl ikincisini düzenlediği Geleneksel Olta Balıkçılığı Yarışması’nda farklı kategorilerde yarışan yarışmacılar, kupa ve ödüllerini aldı.

Beylikdüzü'nde olta balıkçıları kıyasıya yarıştı

Amatör, profesyonel, balık tutma hobisi olan her yaştan toplam 185 olta balıkçısının yarıştığı yarışma, heyecanlı anlara tanık oldu.

Yaklaşık 14 km’lik sahile sahip Beylikdüzü’nde, Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri tarafından "Beylikdüzü Denizle Buluşuyor Geleneksel Olta Balıkçılığı Yarışması” düzenlendi. Bu yıl ikincisi yapılan organizasyon, geçen sene de olduğu gibi heyecanlı anlara tanık oldu.

Balıkçılığa gönül veren amatör ve profesyonel vatandaşlar, adeta hünerlerini sergiledi. Etkinlik, Hedef Vurma ve Yemli Av Yarışması olarak iki kategoride yapıldı. Hedef Vurma kategorisine 25 yarışmacı, Yemli Av Kategorisine ise 80 çift olarak 160 yarışmacı katıldı.

"Tamamen Çevreci Bir Organizasyon"

Gürpınar Olta Balıkçıları Derneği’nin de katkıları ile düzenlenen etkinlikte, Dernek Başkanı İlker Say, Beylikdüzü Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti ve emeği geçen herkesi tebrik etti. Beylikdüzü halkının Gürpınar Sahili’nde buluşmasından dolayı yaşadığı neşeyi ifade eden Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Fidan Gül, “Yarışma geçen sene büyük ilgi görünce, bu iki kez düzenlemeye karar verdik. 2018'in ilk yarışmasını şu an yapıyoruz, diğerini ise Kasım ayında gerçekleştireceğiz. Tamamen çevreci bir organizasyon. Avcılık şeklinde bir balık tutma eylemi yapmıyoruz." dedi.

Dereceye Girenlere Madalya ve Kupaları Verildi

Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Turan Serdar Çakmak ise emeği geçen herkese teşekkür ederek, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun selamını ve başarı dileklerini iletti. Konuşmaların ardından gün boyu devam eden Hedef Vurma kategorisindeki yarışmanın ödül törenine geçildi. Yarışmaya katılanlardan Birinci Cenan Bulut, İkinci Atakan Özçit, Üçüncü Ahmet Uçum oldu. Dereceye girenlere madalya ve kupaları takdim edildi.

Günün diğer yarısında da ikinci kategori olan Yemli Av Yarışması için heyecan başladı. Kura ile sıralamaları belirlenen 80 çift yarışmacı, sahilde yerini aldı. Tutulan balıkların ağırlıkları ve büyüklükleri cinsinden değerlendirilen yarışmanın sonunda Başkan Vekili Ömer Şatır’ın da katılımıyla Ödül Töreni ve Kapanış yapıldı. Yemli Av Yarışması’nda dereceye girenler ise: Birinci Kerim Çırak-Kazım Kurt, İkinci Erol Kıray-Rasim Tınaz, Üçüncü Selçuk Babaoğlu-Ekrem Yılmaz oldu. Ayrıca üçüncü olan finalistlerden Selçuk Babaoğlu ve Ekrem Yılmaz Trofe yarışmasında da birinci oldu.

Yarışmada tüm finalistlere olta makinesi hediye edilirken, katılan tüm yarışmacılar arasında yapılan çekiliş ile 190 kişiye de çeşitli hediyeler verildi.

Etiketler
Beylikdüzü