HKP İzmir İl Başkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle ifade verdi

HKP İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak’a sosyal medyada Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle ifade verdi.

HKP İzmir İl Başkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle ifade verdi

HKP İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak’a sosyal medyada Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle ifade verdi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak’a sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle ifade verdi.

HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün ihbarı ile İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

“ORTADA ÖLÜ DOĞMUŞ BİR DAVA VAR”

Tacettin Çolak, İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na vermiş olduğu ifadesinin ardından İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Affan Topel ve HKP üyeleri destek verdi.

Çolak, “HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut’un yazılarından cımbızla ayıklanarak, bazı kelimeleri öne çıkartıp hakaret suçu oluşturmaya davranmışlardır. Ortada ölü doğmuş bir dava var. Ülkede siyasal bir faaliyet yürüten ve üç kez seçimlere girmiş olan HKP’nin yöneticileri olan bizlere karşı bir gözdağı ya da susturma operasyonunun bir parçasıdır bu” ifadelerine yer verdi.

“AKP’GİLLERLE VE REİSİYLE HESAPLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çolak, “Ömrünü işçi sınıfı davasına, emekçi halkların kurtuluş davasına adayan Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri olarak bu tür davalarla yıldırılamayız. Muhtemelen, daha önce de söylediğim gibi, Türkiye’de işleyen yargı sisteminde polis suç vasfı nitelemesinde bulunuyor, fezlekeyi savcının önüne koyuyor, savcı da bu fezlekeyi iddianameye dönüştürüyor. Muhtemelen bu yargı süreci de böyle olacak” dedi.

“BÖYLE BİR DAVANIN AÇILMASINI YADIRGADIK”

HKP İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak’ın açıklamasının ardından İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Affan Topel’de açıklama yaptı.

Topel, “Meslektaşım, dostum Av. Tacettin Çolak hakkında bugün bir suçlama dosyası oluşturulmuş. Dosyada içeriklere baktığımızda teknik anlamda politik içerikler olduğu görülüyor. Halkın Kurtuluş Partisi’nin Genel Başkanı’nın sözlerini paylaşmış ve bu sözlerle ilgili herhangi bir yasal tahkikat yapılmamış. Açılmış bir dava yok. Böyle bir davanın açılmasını yadırgadık, bu düşüncelerimizi bizzat savcılığa savunmalarla bildirdik” ifadelerine yer verdi.

“ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMENİN HUKUK DÜZENİYLE İLGİSİ YOKTUR”

Topel, “Neden yadırgadık? Çünkü siyaset eleştirmeye ve eleştirilmeye açık olan insanların gidip faaliyet göstereceği yer. Eğer ülkedeki yöneticiler siyasete soyundularsa, oradan ayrılana kadar, o soyundukları siyasetin gereği olan eleştirileri karşılamak, kaldırmak ve onlara tolerans göstermek zorundalar. Bunlara göğüs germek yerine savcıları, polisleri harekete geçirerek aba altından sopa göstermenin hukuk düzeniyle bir ilgisinin olmadığı kanaatindeyiz. İzmir Barosu Yönetim Kurulu olarak herhangi bir avukatın bir derdi olursa yanında olacağımızı söyledik. Tacettin Çolak’ı sokakta bulmadık, hiçbir zaman da kimseye yem etmeyeceğiz” dedi.

“MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Topel’in ardından HKP MYK üyesi Yusuf Gençer de açıklama yaptı.

Gençer, “HKP Yöneticileri ve Üyeleri olarak Genel Sekreter Yardımcı’mız Av. Tacettin Çolak’ın yanındayız. Genel Başkan’ımızın ağzından çıkan her sözün altına da imzamızı atarız. Tacettin Çolak Yoldaş’ımızın da paylaşımlarının altına imzamızı atıyoruz. Buradan bir kez daha yalnız olmadığını, olmayacağını tüm kamuoyu bilsin. Bir kez daha söylüyoruz; Tacettin Çolak’a ve Halkın Kurtuluş Partisi’ne yönelik saldırılara karşı her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz. Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz” dedi.

Etiketler
İzmir Hakaret