Açıköğretimde çocuk gelişimi büyük tehlike

Açıköğretimde çocuk gelişimi eğitimi verilmesine ilişkin tepkiler sürüyor.

Açıköğretimde çocuk gelişimi büyük tehlike

Açıköğretimde çocuk gelişimi eğitimi verilmesine ilişkin tepkiler sürüyor.

Örgün olarak eğitim gören öğrenciler ve çocuk gelişimciler, günlerdir sosyal medyada bu bölümün açıköğretimde olmasına karşı çıkıyor. Birçok öğrenci, staj zorunluluğu bile olmayan açıköğretim bölümlerinden nitelikli çocuk gelişimcisi çıkamayacağı görüşünde.

STAJ YOK, UYGULAMA YOK

Binlerce kişinin uygulama yapamadan mezun olacağına dikkat çeken Çocuk Gelişimcileri ve Eğitimcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer, konuyu BirGün’e değerlendirdi.

Ülküer, şunları dile getirdi:

“Çocuk gelişimi bölümünde okuyan öğrenciler sağlık bilimleri bünyeleri fakültelerinde gelişirler. Ciddi bir bilimsel eğitim ve uygulamayla mezun olurlar. Sayıca fazlayız, bu kaliteyi nasıl tuttururuz diye kendi kendimize hayıflanıyorduk. Ancak şimdi binlerce kişinin hiçbir denetim ve uygulama olmadan mezun olması, bir yıl sonra çocuk gelişimci diplomasıyla alana çıkmaları büyük bir tehlike.”

Açıköğretimde çocuk gelişimi açıldığından bu yana YÖK’e şikâyet mektupları ilettiklerini vurgulayan Ülküer, şu ifadeleri kullandı: “Üç yıldır bunun kavgasını veriyoruz. Bu olay çocuk gelişimci mesleğine ve çocuğa karşı bir tavırdır. Bunun önüne geçilmesi lazım, YÖK’ün çözmesi lazım. Bu seneden başlayarak bu bölüme öğrenci alımı durdurulmalı.”