Kadir Gecesi'nde 20 bin vatandaş aynı sofrada iftar yaptı

Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl 5.sini düzenlediği Hayırlı İftar Sofrası programı ile 20 bin vatandaş, bin geceden daha hayırlı Kadir Gecesi’nde bir araya geldi.

Kadir Gecesi'nde 20 bin vatandaş aynı sofrada iftar yaptı

Ezanın okunması ile binlerce kişi dualar ederek hep birlikte iftar yaptı. Hayırlı İftar Sofrası’na katılan CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşların Kadir Gecesi’ni kutladı ve tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olması temennisinde bulundular.

Beylikdüzü Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Hayırlı İftar Sofrası’nda, bu yıl da Kadir Gecesi’nin maneviyatı ve Ramazan’ın ruhu kalplerde yoğun bir şekilde hissedildi. Beylikdüzü Belediyesi, Beylik Pazarı alanında bu yıl 5.sini gerçekleştirdiği Hayırlı İftar Sofrası’nda, 20 bin vatandaşı aynı sofrada buluşturdu ve vatandaşların maneviyat dolu bir akşam yaşamasına vesile oldu.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde kurulan ‘Hayırlı İftar Sofrası’ programı şiir ve ilahilerle başladı. Okunan Kuran Tilaveti ve dualar ile gecenin anlamı vurgulandı. İftara katılan CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, vatandaşların Kadir Gecesi’ni kutladı ve tutulan oruçların kabul olmasını diledi. İftar programına katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Kadir Gecesi herkesten ve her şeyden çok Allah sevgisine güvenenler ve onun yolundan ayrılmayanlar için hayırlıdır.” dedi.

İmamoğlu, Kadir Gecesinin Faziletlerine Dikkat Çekti

Beylik Pazarı alanında yapılan Hayırlı İftar Sofrası’na katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu binlerce kişiyi selamlayarak dev alanı gezdi. Saatler iftar vaktini gösterdiğinde yirmi bin vatandaş ile birlikte iftarını açan Başkan İmamoğlu, tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olması temennisinde bulundu.

Kadir Gecesi’nin bin geceden hayırlı bir gece olduğuna dikkat çeken Başkan İmamoğlu, konuşmasında “Bu gece maneviyatını bilen ve faziletine uygun yaşayanlar için hayırlıdır. Kişisel hırslardan arınmış, kusurları ve günahları için samimiyetle tövbe edenler için hayırlıdır. Aydınlanmadan yana olanlar, bilime ve akla kısacası Kuran-ı Kerim’in faziletlerine inananlar için hayırlıdır. Doğayı sevenler, tüm canlıların yaşamına saygı gösterenler için hayırlıdır. Hak, hukuk, adalet duygularına hizmet edenler için hayırlıdır. Kavgadan, şiddetten uzak, anlaşmadan ve diyalogdan yana olanlar için, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyenler için hayırlıdır.” ifadelerine yer verdi.

Yirmi bin vatandaşı buluşturan Hayırlı İftar Softası programına, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Muharrem İnce’nin kız kardeşi Meryem Dönmez ile Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etiketler
Beylikdüzü