Erdoğan o sözü 'CHP'yi Atatürk'le vurmak' için söylemiş!

Koronavirüs için yardım kampanyası başlatırken Tekalif-i Milliye emirlerini hatırlatan Erdoğan'ın asıl amacı CHP'yi vurmakmış. İddianın sahibi ise Abbdülkadir Selvi.

Erdoğan o sözü 'CHP'yi Atatürk'le vurmak' için söylemiş!

Erdoğan'ın başlattığı yardım kampanyasının eleştirilmesini doğru bulmadığını belirten Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, kampanya için Tekalif-i Milliye emirlerini hatırlatan AKP'li Cumhurbaşkanının asıl amacının ise 'CHP'yi Atatürk'le vurmak' olduğunu yazdı.

"Erdoğan’ın Atatürk’ün Tekalif-i Milliye emirlerini hatırlatması ise çarpıtıldı." diyen Selvi'nin konuyla ilgili yazısı şöyle:

“Devlet bankalardaki mevduata el mi koyacak” şeklinde tehlikeli bir noktaya taşındı. Ekonomi güven üzerine yürür. Böyle bir dönemde halkı paniğe sevk edecek çarpıtmalara ne gerek var?

Bir yandan da Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından Erdoğan’ın neden Tekalif-i Milliye emirlerini gündeme getirdiğini soruşturdum. Cumhurbaşkanı, Atatürk’ten referans vererek milletin milli duygularına hitap etmeyi tercih etmiş. Yoksa mevduatla, milletin mal varlığıyla ilgili bir hesap kitap yok. Bir de CHP’yi Atatürk’le vurma stratejisi. Hatırlarsanız CHP Libya tezkeresine karşı çıkınca Erdoğan, Atatürk’ün Libya’da verdiği mücadeleyi hatırlatmıştı.

Yazının tamamı için