İYİ Parti: Leyla Güven'in dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır

İYİ Parti, HDP Hakkâri milletvekili Leyla Güven'in dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen bir açıklama yayınladı.

İYİ Parti: Leyla Güven'in dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır

Açıklamada "Devletin sabrı olmaz, tavrı olur. Devlet bir parti kapısına gidip aktör olamaz. Türk Devletinin bakanları, terörle iltisaklı olduğunu iddia ettikleri bir partiden yardım bekleyemez," ifadeleri yer aldı.

İYİ Parti, bir basın açıklaması yayınlayarak Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Açıklamada, “Türk Devleti, dağa çıkarılan evlatlarını gidip alacak kudrete sahiptir. Devletin sabrı olmaz, tavrı olur. Devlet bir parti kapısına gidip aktör olamaz,” ifadeleri de kullanıldı.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in dokunulmazlığını derhâl kaldırmalıdır,” denilen açıklamada buna gerekçe olarak “‘Gerillaya katılımlar da olacak, çatışmalar da olacak, savaşlar da olacak’ diyebilen bir zihniyetin, demokratik imkanlardan yararlanmaya hakkı yoktur.
Türkiye’yi yönetenler, bu sözleri edebilecek kadar şuursuz bir anlayışın partisinin kapısında şov yapmakla oyalanmayı bırakıp, derhal gereğini yapmalıdır,” sözleri gösterildi.

“İktidara açık çağrımızdır,” denilen açıklamada “Türk Devleti, dağa çıkarılan evlatlarını gidip alacak kudrete sahiptir. Devletin sabrı olmaz, tavrı olur.
Devlet bir parti kapısına gidip aktör olamaz. Türk Devletinin bakanları, terörle iltisaklı olduğunu iddia ettikleri bir partiden yardım bekleyemez. Her vatandaşımızın güvenliğinden sorumlu olan İçişleri Bakanı, o güvenliği tehdit ettiğini söylediği bir kapıdan medet umamaz. Bunu yaptığında; o partiye hak etmediği bir misyon yüklemiş olur ki; bu da gerek o partiyi, gerekse PKK terör örgütünü cüretlendirir. Nitekim, HDP Hakkâri milletvekilinin sözleri de devleti acze düşüren bu davranışların sonucu olarak ortaya çıkan bu cüretin ürünüdür,” denildi.

Açıklama “Millet sizden, HDP için ‘evlatlarımızı geri getiren parti’ algısı yaratmanızı değil, onları dağa çıkaranları pişman etmenizi bekliyor.
Her mesele üzerinden hamaset yapmayı artık bırakın, işinizi yapma vaktiniz geldi de geçiyor…” sözleriyle son buldu.

Etiketler
İYİ Parti HDP Milletvekili