TBMM Başkanı'ndan 'fıkralı' S-400 yorumu: Temel'in komşusuna borcu varmış...

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet köşe yazısına Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile yaptığı S-400 sohbetini taşıdı.

TBMM Başkanı'ndan 'fıkralı' S-400 yorumu: Temel'in komşusuna borcu varmış...

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’un ABD ile yaşanan S-400 gerginliğine ilişkin "Tıpkı fıkradaki gibi oldu" dediğini aktardı.

Acet'in "El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış" başlıklı yazısında Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile kısa bir S-400 sohbeti yaptığını, Şentop'un mesele için "Tıpkı fıkradaki gibi oldu" dediğini aktardı:

"Meclis Başkanı Mustafa Şentop’la kısa bir S-400 sohbeti yaptım. Kendisi bu iş için “Tıpkı fıkradaki gibi oldu” diyor. Hani Temel’in komşusuna borcu varmış. Ama bir türlü ödeyemiyormuş. Düşünmüş, taşınmış, uykuları kaçmış. Sonunda gece yarısı gidip komşusunu uyandırmış. “Benim sana borcum vardı ya hani, onu ödemiyorum. Artık biraz da sen düşün” demiş. Sonra da evine gidip rahat bir uyku çekmiş.

Fıkraya göre komşunun hali, S-400 meselesinde ABD’nin 12 Temmuz günü düştüğü hale benziyor. 12 Temmuz’a kadar, yani füze sisteminin bataryalarını taşıyan ilk Rus kargo uçağının lastikleri Mürted Hava Üssü’ne değdiği ana kadar, nasıl olsa bu işi yapamazlar, bu kadar tehdit ettik direnemezler, cesaret edemezler deyip rahat bir uyku çekiyorlardı. Ama şimdi roller değişti.

Ankara “Alıyorum bu füzeleri hadi ne yapıyorsan yap” demiş oldu. Onlar da “Tamam S-400’lerin gelişini engelleyemedik ama parçalarının birleştirilip konuşlanması tamamlanırsa cıss olur” diyerek B planına yöneldiler."

Acet yazısında kabus senaryolarının şimdilik rafa kalktığını belirtti, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye'ye yönelik olası yaptırımlar hususunda Cumhuriyetçi senatörlerin baskısına direndiğini öne sürdü:

"Kâbus senaryoları şimdilik rafa kalktı. Biraz da, hatta büyük ölçüde Trump’ın direnişi sayesinde ABD’den gelen yaptırım tehditlerinin etkisi azaldı. En azından 2019’u çıkarma anlamında zihinlere üşüşen karanlık ihtimaller ötelenmiş oldu.

Merkez Bankası’nın güçlü faiz indirim kararı sonrası, dövizde yukarı yönlü bir kıpırdanma olmadığı gibi, faiz oranları konusunda yılsonuna kadar aşağı yönlü indirim yönelimi kendisini belli etti."

Etiketler
Yeni Şafak Mustafa Şentop TBMM