Tunç Soyer'den Çiğli - Karşıyaka açıklaması

Birçok önemli projeye imza atan Soyer, kentin son günlerde konuşulan konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Tunç Soyer'den Çiğli - Karşıyaka açıklaması

Birçok önemli projeye imza atan Soyer, kentin son günlerde konuşulan konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Tunç Soyer, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay arasında sınır yüzünden başlayan tartışmalara da değindi.

Soyer, “Birlikte hareket etme ve ortak akıl yaratma hikayesinde büyük zafiyetler var. Bu kültürü İzmir’de eksik buluyorum. Bu durum belediye başkanları için de geçerlidir. Bu durum bunun yansımasıdır. Düşünülüyor ki; Karşıyaka, Karşıyaka’dan ibaret. Ben sadece Karşıyaka’dan sorumluyum. Eyvallah da… Ben de 10 sene Seferihisar’dan sorumluydum. Ama mesele bundan ibaret değil. Karşıyaka bütünün bir parçası. Çiğli de öyle. Bütünün parçasının birbirleriyle ilişkisinin farkına varması lazım. Bizim belediye başkanı arkadaşlarımızın da aynı bütünselliği görmesi lazım. O çarkın bir dişlisi olduğunu anlaması lazım. En büyük, en güzel dişli benim. Böyle bir şey yok. Hepimiz aynı şekilde çalışırsak çark güzel dönecek. Sen büyürsen, küçülürsen çark teklemeye başlar. Bunu bilmek zorundayız. Bu kültürün eksikliğine müdahale edeceğim.

Mesele sadece Karşıyaka-Çiğli değildir. Bütün belediye başkanlarımızda eksiklik var. Ben de kendimi geçmiş dönemlere bakarak değerlendiriyorum. İlçe belediye başkanlarının bu tür hassasiyeti oluyor. Güzel bir durum anlayışıyla ‘ben daha fazlasını yaparım’ deniliyor. Çark teklerse herkese yani İzmir’e zarar verir. Ortak çalışma kültürünü hakim kılacağız. Birbirimizi dinlersek bunları aşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Etiketler
Karşıyaka Tunç Soyer