Tunç Soyer: GSF'yi imeceyle yapmak İzmir'e yakışır

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, "Fakülteyi ortak bir çaba, imeceyle yapmak İzmir’e yakışır" dedi.

Tunç Soyer: GSF'yi imeceyle yapmak İzmir'e yakışır

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin yıkım kararından sonra konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, "Fakülteyi ortak bir çaba, imeceyle yapmak İzmir’e yakışır" dedi. Üniversiteyi rahatlatacak bir öneri sunduğunu söyleyen Soyer, "Yakışan budur" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilmesi sonrasındaki yaptığı teklifi yeniden gündeme getirdi.

Soyer, “Şu anda arkadaşlarımız çalışıyorlar. Seçenekler arasında Kültürpark da olabilir. Onlar holleri istiyorlar. O’nu da ayın 30’unda konuyla ilgili yapacağımız ikinci Kültürpark toplantısında tekrar gündeme getireceğiz” dedi.

Egedesonsöz’e konuşan Soyer, hollerin tahsisi konusuna karşı çıkan Kültürpark Platformu’nun açıklamaları için, “Kültürpark Platformu’nu ikna etmek kollektif aklın meselesidir. Sadece benim meselem değildir. Kişisel olarak bir şey söylüyorum. Ben ‘olabilir’ diyorum. Bu benim kişisel fikrim. Burada ortak akıl ne ortaya koyacak onu bilmiyorum. Hep birlikte göreceğiz. Holler konusunda biz yardımcı olacağız. Benim gözümde bahsettiğim ve vurguladığım geçiş süreci iki senedir. Toplamda 2-3 senede biter” ifadelerini kullandı.

Planın sadece belediye bütçesiyle yapılmayacağını vurgulayan Soyer, “İzmirlinin pamuk ellerini cebe atmasını sağlayacağım. Sadece belediye bütçesinden bunu yapmayacağım. Bütün İzmir’in iftihar meselesi olacak. Fakülteyi ortak bir çaba, imeceyle yapmak İzmir’e yakışır. Bizim belediye olarak ya da başkan olarak şahsen rektörle sürekli bir araya gelebilecek bir durumumuz yok. Biz zaten teklifimizi yaptık. Onlar da ‘tamam’ dedi.

Bundan sonrası onların bileceği iştir. Önerimi resmen kamuoyuyla paylaşacağım. Rektör hanımın normal olarak şunu yapması beklenir. Medeniyet budur. İnsan, ‘teşekkür ederiz, üstünüze vazife olmayan bir şeye giriştiniz. Allah sizden razı olsun’ bekler. Benim vazifem zaten değil. Onları ve üniversiteyi rahatlatacak bir öneri getiriyorum. Yakışan budur” diye konuştu.

Etiketler
İzmir İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer