Emine Şenyaşar, Soylu ve AKP’li Yıldız’ın açtığı hakaret davasında hâkim karşısına çıktı; Savcı ceza talep etti

Savcı, Emine Şenyaşar’ın İçişleri Bakanı Soylu ve AKP'li Yıldız’a hakaret ettiği iddiası ile cezalandırılmasını talep etti.

Emine Şenyaşar, Soylu ve AKP’li Yıldız’ın açtığı hakaret davasında hâkim karşısına çıktı; Savcı ceza talep etti

Eşi ve iki oğlunu AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının saldırısında kaybeden Emine Şenyaşar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP’li Yıldız’a hakaret ettiği suçlamasıyla açılan davada hâkim karşısına çıktı. Şenyaşar savunmasında “Ne ceza verirseniz verin ama hastane kayıtlarını çıkarın, çocuklarımı öldürenleri cezalandırın” dedi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, İçişleri Bakanı Soylu ve AKP Milletvekili Yıldız’a hakaret ettiği suçlamasıyla açılan ilk duruşması Şanlıurfa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Medyascope’dan Ferit Aslan’ın haberine göre, duruşmaya Emine Şenyaşar ve çok sayıda avukat katıldı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, mahkeme başkanı sağlık sorunları olan Emine Şenyaşar’ın ayakta beklemesi talimatı verdi. Emine Şenyaşar, mahkeme başkanına tepki göstererek kendisini değil, çocuklarını öldürenlerin yargılanmasını bir kez daha istedi.

SES KAYITLARININ YENİ BİLİRKİŞİ TARAFINDAN İNCELENMESİ İSTENDİ

Duruşmada söz alan Şenyaşar ailesinin Mehmet Ali Aslan, ailenin 4 yılı aşkındır adalet mücadelesi sürdürdüğünü belirterek, “Emine Şenyaşar, 575 gündür adliye önünde ‘Adalet Nöbeti” tutuyor. Ailenin adalet arayışı soruşturmalar ile engellenmek isteniyor. 15 farklı soruşturma açıldı. Annenin Bakan Soylu ve AKP’li Yıldız’a hakaret ettiği iddiası var. Annenin söz konusu sözleri kime karşı söylediği belli olmuyor. Bağımsız bilirkişi tarafından yeniden incelenmesini istiyoruz. ‘Soysuz’ kelimesi var ortada ama kime karşı söylendiği belli değil. Ses kaydının tamamı değil, bazı yerleri Kürtçe’den Türkçe’ye çevrilmiştir. Tamamının çevrilmesi talep ediyoruz” dedi.

MÜBAŞİR CEP TELEFONUYLA DURUŞMAYI KAYDETTİ

Mahkeme salonundaki kamera kayıt sisteminin arızalı olması nedeniyle mahkeme başkanının talimatı ile mübaşir tarafından duruma cep telefonu ile kayıt altına alınırken, avukatlar bu duruma tepki gösterdi.

ŞENYAŞAR'A CEZA TALEBİ

Duruşmada, savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Emine Şenyaşar’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a hakaret ettiği iddiası ile cezalandırılmasını talep etti.

“NEDEN BİZE BUNU YAŞATIYORSUNUZ?”

Savcının mütalaasını açıklamasının ardından söz alan Emine Şenyaşar ise “Ne ceza verirseniz verin ama hastane kayıtlarını da çıkarın, çocuklarımı da öldürenleri cezalandırın. Neden bize bunu yaşattırıyorsunuz?” diye sordu.

Mahkeme bir sonraki duruşmayı 17 Şubat 2023’e erteledi.

Etiketler
Emine Şenyaşar Hakaret Savcı