Uğur Dündar’dan Mücella Yapıcı tepkisi: 'İçimin acısından daha fazlasını okuyamadım'

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Mücella Yapıcı, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazısında kelepçeli şekilde dişçi koltuğuna oturduğunu yazmıştı.

Uğur Dündar’dan Mücella Yapıcı tepkisi: 'İçimin acısından daha fazlasını okuyamadım'

Sözcü yazarı Uğur Dündar, Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan ve Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Mücella Yapıcı’nın kelepçeli muayene edilerek, dişinin de bu şekilde çekilmesiyle ilgili kaleme aldığı satırları hatırlatarak, “İnsanın içini acıtıyor” diye yazdı.

Dündar bugünkü yazısında Mücella Yapıcı'ya yapılan muameleye tepki gösteren bir okurunun da mektubu paylaştı. Dündar, Yapıcı'nın yaşadıklarını anlattığı yazısının sadece bir bölümünü, "İçimin acısından daha fazlasını okuyamadım!.." diyerek şöyle paylaştı:

“Ezberlediğim bütün etik kuralları ve (hasta) haklarımı sayıp döktüm ama nafile. Son derece saygılı jandarma komutanı anladı. Ama benim gencecik doktorum kelepçeyle koltuğa oturtup, dişimi çekti.

Elleri dert görmesin kurtardı beni o dişten; bir anlamda bir organım tahliye olmuş oldu.

(…) Bir ara koltuktan kayınca yukarı çekilmemi istediğinde kelepçeleri göstererek ‘Nasıl olacak?' dedim. ‘İn koltuktan, tekrar otur!' diyerek yol gösterdi.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Mücella Yapıcı Gezi davası Hapis cezası Uğur Dündar