Bartın'da yaşanan selde, ruhsatsız barınakta terkedilen 56 köpek boğularak öldü

Batı Karadeniz'de etkili olan selde Bartın'daki hayvan barınağı da etkilendi. Selde barınakta bulunan 56 köpek boğularak öldü.

Bartın'da yaşanan selde, ruhsatsız barınakta terkedilen 56 köpek boğularak öldü

Zonguldak, Kastomunu ve Bartın'da 5 gündür yaşamı etkileyen sel, Bartın Okçular mevkiinde dere kenarında bulunan hayvan barınağı da bastı. AFAD hayvan kurtarma ekipleri ve gönüllülerin, gece 11.30 sıralarında geldikleri barınaktaki köpekleri kurtarmaya çalıştı. Suların çekilmesiyle barınaktaki manzara ortaya çıktı. Yapılan incelemede 56 köpeğin boğularak öldüğü tespit edildi.

T24'te yer alan habere göre, Okçular köyünde Sevim Arkan isimli kişinin bir arazide beslediği sahipsiz köpeklerin bulunduğu barınakları sel suyu bastı. Gönüllüler tarafından barınaktaki köpekler gece saatlerinden itibaren kurtarılmaya çalışıldı. Ancak yüksek su seviyesi kurtarma çalışmalarında zorluk yaşanmasına neden oldu. Kurtarma çalışmaları sabahın erken saatlerinden itibaren devam edildi.

BARINAK SAHİBİNE PARA CEZASI

Selde 22’si yavru olmak üzere 56 köpek öldü. Hayvanların ölümüyle ilgili olarak barınağın sahibi Sevim Arkan’a Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 434 bin TL idari para cezası kesildi.

Etiketler
Bartın Karadeniz Köpek